Posiadam zdjęcie ślubne z początków lat 1919 - 20 jest to jedyna pamiątka po mojej prababci Helenie Patuszyńskiej bardzo bym chciała, jeżeli byłaby taka możliwość, doprowadzenia go do stanu, gdzie można by było rozpoznać osoby jakie na nim stoją wiem tylko tyle, że z prawej strony z brzegu (patrząc na zdjęcie na wprost) stoi moja prababcia jeśli choć trochę dało by radę je odrestaurować byłabym szczęśliwa i bardzo wdzięczna.
Elżbieta Krobska
Poniżej dodaje to zdjęcie i link do niego
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c5 ... fba82.html
Prośba o rekonstrukcję zdjęcia
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
tekken1985
- Irek.Klubczewski

Prośba o rekonstrukcję zdjęcia
Strasznie mi przykro, ale skan jest bardzo złej jakości i nie da się wiele zrobić.
Osoby zajmujace się rekonstrujcją fotografii wielokrotnie prosiły o skany w rozdzielczości minimum 300 dpi.
Twój obraz na jedynie 72 dpi, czyli nadaje się do wyświetlania na ekranie monitora, ale nie do pracy z programem graficznym.
Ja rozumiem, że żargon grafików komputerowych może być skomplikowany dla człowieka nie obeznanego z materią. Chodzi o to, że zdjecia skanujemy w najlepszej z dostępmych w skanerze rozdzielczości (np 600 dpi) a nie traktujemy go jak czarno biały obrazek przesłany faksem. Czy Twoja fotografia wyglada tak samo w naturze jak w wysłanym pliku?! Nie sądzę. Zrób coś, żebyśmy mieli z czego poprawiać. To, czego nie ma na skanie nie pojawi się cudownie znikąd po poprawce.
Pozdrawiam
Irek
Osoby zajmujace się rekonstrujcją fotografii wielokrotnie prosiły o skany w rozdzielczości minimum 300 dpi.
Twój obraz na jedynie 72 dpi, czyli nadaje się do wyświetlania na ekranie monitora, ale nie do pracy z programem graficznym.
Ja rozumiem, że żargon grafików komputerowych może być skomplikowany dla człowieka nie obeznanego z materią. Chodzi o to, że zdjecia skanujemy w najlepszej z dostępmych w skanerze rozdzielczości (np 600 dpi) a nie traktujemy go jak czarno biały obrazek przesłany faksem. Czy Twoja fotografia wyglada tak samo w naturze jak w wysłanym pliku?! Nie sądzę. Zrób coś, żebyśmy mieli z czego poprawiać. To, czego nie ma na skanie nie pojawi się cudownie znikąd po poprawce.
Pozdrawiam
Irek