Nazwisko: Frączak

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=18189&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

Post autor: Steamroller_Fly »

Mój praprzodek Wojciech (ok.1764 - 1814) z okolic Czerwińska nad Wisłą. Z pierwszą żoną Brygidą Kraską (zm. 1792) miał dwoje dzieci - Izydora i Urszulę urodzonych w Garwolewie.
Drugi ślub zawarł w Czerwińsku w 1793 r. z Gertrudą Trzeciak, z którą miał siedmioro dzieci.

W akcie ślubu Izydora jest on zapisany jako syn "Wojciecha Florczaka inaczej Frontczaka"

Poszukuję jakichkolwiek informacji na temat mojego przodka - miejsce urodzenia, miejsce pierwszego ślubu.
Radek
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Słomińska_Dominika »

Temat ogólnie o nazwisku wiec nadmienię, że nazwisko to w formie Frączak, Fronczak, Frończak pojawia się w parafii Wrzeszczów. Wiek XIX i pewnie dalej także.
Pozdrawiam
Dominika

Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
nowak

Sympatyk
Legenda

Post autor: nowak »

Poszukuję informacji o Franciszku Fronczaku albo Grzegorzewskim i jego żonie Ewie Rybakównie w latach 1800-1846, w roku 1819 pojawia się w Pleckiej Dąbrowie, ale jest to tylko jeden akt urodzenia dziecka i żadnej wzmianki poza tym
Pozdrawiam Grażyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”