Boguszówka, gdzie szukać?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

AndrzejG

Sympatyk

Boguszówka, gdzie szukać?

Post autor: AndrzejG »

Witam.
Poszukuję akt metrykalnych z miejscowości Boguszówka( Mazowieckie) z lat od 1770 do 1800.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Re: Boguszówka, gdzie szukać?

Post autor: kwroblewska »

AndrzejG pisze:Witam.
Poszukuję akt metrykalnych z miejscowości Boguszówka( Mazowieckie) z lat od 1770 do 1800.
Pozdrawiam Andrzej.
Andrzeju,
Zakładając dzisiaj kolejny temat dotyczący miejscowści Boguszówka, bo wczoraj wieczorem
AndrzejG pisze: Poszukuję akt metrykalnych z miejscowości Boguszówka (Mazowieckie)z lat od 1770 do 1800.
Za wszystkie informacje będę wdzięczny.
przypuszczasz, że ilość postów przyspieszy odpowiedź?

Może chociaż podpowiedź z twojej strony, jak to była wtedy parafia?

___
Krystyna
Awatar użytkownika
Tomek_Wojtaszek

Sympatyk

Post autor: Tomek_Wojtaszek »

AndrzejG pisze:Poszukuję akt metrykalnych z miejscowości Boguszówka( Mazowieckie) z lat od 1770 do 1800.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D1407440

HTH

(-) Tomek Wojtaszek
AndrzejG

Sympatyk

Post autor: AndrzejG »

Krystyno,właśnie nie wiem jaka to była parafia,a co do przesłania linku Tomaka to ten wykaz posiadam chodzi mi o lata które wyżej pisałem bo wtedy urodził się mój 3xpradziadek.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Tomek_Wojtaszek

Sympatyk

Post autor: Tomek_Wojtaszek »

AndrzejG pisze:Krystyno,właśnie nie wiem jaka to była parafia,a co do przesłania linku Tomaka to ten wykaz posiadam chodzi mi o lata które wyżej pisałem bo wtedy urodził się mój 3xpradziadek.
No to wie Pan, jaka parafia, czy nie? Ma Pan "wykaz" od roku 1797 i nie wie Pan z jakiej parafii? A czy lata 1797-1800 nie mieszczą się w zbiorze liczb 1770-1800?

O innej Boguszówce w granicach dzisiejszego Województwa Mazowieckiego nic mi nie wiadomo, a parafia Regów - http://www.diecezja.radom.pl/parafia?&v ... s&cid[]=18 - ma prawie 600-letnią historię, więc pewnie i 3×pra się tam znajdzie.

(-) Tomek Wojtaszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”