Kempscy z Wielkiego Księstwa Poznańskiego

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Post autor: dorocik133 »

Witam!
Poszukuję osób, które w swych korzeniach mają przodków o nazwisku Kempski pochodzących głównie z Grabowa nad Prosną, Ostrowa Wielkopolskiego oraz terenu parafii Wielowieś. Rodzina była bardzo liczna i na pewno gdzieś żyją potomkowie protoplasty naszego rodu. Będzie mi niezmiernie miło się odnaleźć.
Pozdrawiam

Dorota
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Witam!
I nadal poszukuję, bo na pewno gdzieś mieszkają potomkowie naszych Kempskich. Rodzina była liczna
Ostatnio zmieniony sob 17 maja 2014, 09:29 przez dorocik133, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam

Dorota
Awatar użytkownika
Bożena_Kaźmierczak

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Bożena_Kaźmierczak »

Kępscy / Kempscy wystepują w par. Witów pow. Piotrków Tryb. Ale czy to potomkowie tych z Grabowa ?

Pozdrawiam.

Dorota
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Ja tylko wiem o osobach, które przywędrowały w okolice Łodzi. Dalsza rodzina - wedle obecnej mojej wiedzy - pozostała na terenie Wielkopolski. Możliwe że później się gdzieś przenieśli, bo nie udało mi się przanalizować losów wszystkich. A i tak akta kończą się na latach 90-tych XIX wieku.
Pozdrawiam

Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”