u mnie działachołoniewski pisze:link nie działa
Darmowe przegladanie... na www
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- sponikowski

Re: .
.
Witam,
Od dzis do 12 Listopada jest darmowe przegladanie i drukowanie dokumentow na strone:
http://www.ancestry.ca/honouryourheroes ... b+Property
dotyczac dokumenta wojskowe w Kanadzie.
Zalogowac sie mozna jak sie ma haslo na www.ancestry.com, a jak nie to mozna sie zarestrowac za darmo.
Zycze szczesliwich lowow,
Pomponik

Od dzis do 12 Listopada jest darmowe przegladanie i drukowanie dokumentow na strone:
http://www.ancestry.ca/honouryourheroes ... b+Property
dotyczac dokumenta wojskowe w Kanadzie.
Zalogowac sie mozna jak sie ma haslo na www.ancestry.com, a jak nie to mozna sie zarestrowac za darmo.
Zycze szczesliwich lowow,
Pomponik
- Bea

Do 26 maja można za darmo przeglądać (i zapisywać na dysku) dokumenty o bohaterach, czyli uczestnikach działań wojennych (czyli w skrócie: militarne)
http://www.ancestry.com/cs/us/memoriald ... b+Property
Warto.
Chyba zmienili coś w wyszukiwarce, bo po kilku lat poszukiwań wreszcie dziś znalazłam dokumenty rejestracyjne wuja z okresu II-giej w.ś. Oczywiście nazwisko kolejny raz przekręcone (on chyba nie ma dwóch dokumentów z takim samym nazwiskiem i imieniem).
http://www.ancestry.com/cs/us/memoriald ... b+Property
Warto.
Chyba zmienili coś w wyszukiwarce, bo po kilku lat poszukiwań wreszcie dziś znalazłam dokumenty rejestracyjne wuja z okresu II-giej w.ś. Oczywiście nazwisko kolejny raz przekręcone (on chyba nie ma dwóch dokumentów z takim samym nazwiskiem i imieniem).
-
chołoniewski

jak szukać ?
Witam
Jak poruszać się na tej stronie np. chcę sprawdzić czy istnieją dokumenty mego wujka Pulnarowicza.
Jak poruszać się na tej stronie np. chcę sprawdzić czy istnieją dokumenty mego wujka Pulnarowicza.
- Bea

Re: jak szukać ?
Klikasz odnośnik z postu wyżej.chołoniewski pisze:Witam
W okienko "Last Name" wpisujesz nazwisko (najlepiej w brzmieniu w jakim występuje w amerykańskich dokumentach, np. w censusach).
"First Name" to imię. Najlepiej jeszcze wprowadzić rok urodzenia.
Wciskasz żółty kamień z napisem "Search" = szukaj
Po otworzeniu się strony z wynikami, masz w lewym słupku możliwość wyboru kategorii dokumentów jakich szukasz. A powyżej przy wpisanych danych (nazwisko, imię, data urodzenia) masz suwaczki, którymi sterujesz jak dokładnie wyszukiwarka ma brać pod uwagę wpisaną daną dokładnie. Im bardziej suwak w prawo, tym wyszukiwarka zawęża poszukiwania.
Na przykładzie roku, patrząc od lewej mamy:
1. broad (tzn. ogólnikowo, jeśli wynik nie będzie spełniał tej danej, to wyszukiwarka też go pokaże),
2. +/- 10 lat
3. +/- 5 lat
4. +/- 2 lata
5. +/- 1 rok
6. dokładnie podany rok
Podobnie jest z zapisem nazwisk. Wyszukiwarka ma możliwość szukania przybliżonych nazwisk, przybliżonych fonetycznie... aż do dokładnego zapisu.
W poprzedniej wersji wyszukiwarki też były te funkcje, tylko proszę inaczej graficznie przedstawione (trzeba było przejść do pola edycji danych wejściowych).
Aha, i oczywiście jestem zalogowana w ancestry.com (rejestracja jest darmowa).
.
Witam,
Od dzis do 1ego Lipca jest darmowe przegladanie i drukowanie dokumentow na stronie www.ancestry.ca pod tym linkiem:
http://www.ancestry.ca/cs/ca/canada2014 ... b+Property
Przypominam ze wystarczy miec darmowa rejstracje azeby przgladnac i wydrkowac dokumenty ktore cie interesuja. Takze mozna sciagnac na wlasny komputer dokumenty ktore cie interesuja.
Zyce szczesliwich lowow, pomponik
Od dzis do 1ego Lipca jest darmowe przegladanie i drukowanie dokumentow na stronie www.ancestry.ca pod tym linkiem:
http://www.ancestry.ca/cs/ca/canada2014 ... b+Property
Przypominam ze wystarczy miec darmowa rejstracje azeby przgladnac i wydrkowac dokumenty ktore cie interesuja. Takze mozna sciagnac na wlasny komputer dokumenty ktore cie interesuja.
Zyce szczesliwich lowow, pomponik
.
Witam,
do 6 lipca na stronie www.ancestry.com bezpłatnie można przeglądać spisy ludności z USA z lat 1790 - 1940.
do 6 lipca na stronie www.ancestry.com bezpłatnie można przeglądać spisy ludności z USA z lat 1790 - 1940.
.
ponawiam post:
.
Witam z opoznieniem, bo niestety dopiero teraz sie dowiedzialam ze mozna przgladnac za darmo dokumenty na stronie:
www.ancestry.co.uk
Wystarczy miec darmowa rejstracje azeby moc przgladnac i wydrukowac dokumenta osob ktorzy mieszkali w Angli/Irlandii. Sa i tez listy pasazerskie osob wyplywajac z Angli.
Niestey termin darmowy sie konczy dzis o polnocy.
Zycze szczesliwich lowow, pomponik
www.ancestry.co.uk
Wystarczy miec darmowa rejstracje azeby moc przgladnac i wydrukowac dokumenta osob ktorzy mieszkali w Angli/Irlandii. Sa i tez listy pasazerskie osob wyplywajac z Angli.
Niestey termin darmowy sie konczy dzis o polnocy.
Zycze szczesliwich lowow, pomponik
- Bialas_Malgorzata

promocja - bezpłatny dostęp do Ancestry
Witam Koleżanki i Kolegów
przed chwilą zauważyłam promocję na na Acestry międzynarodowym
po wybraniu "New Global Records"
pozdrawiam
Małgorzata
przed chwilą zauważyłam promocję na na Acestry międzynarodowym
po wybraniu "New Global Records"
pozdrawiam
Małgorzata
-
HJedrzejuk

-
Sawicki_Julian

Witam i mam prośbę, może ktoś się na tym zna, jak tam wejść na Ancestry w skany z parafii Janów Gródecki, czyli ten koło Gródka Jagielońskiego, a chodzi mi o urodzenia z 1793 roku, 3 luty ur. się Jan syn Jana Sawicki w Dąbrowicy, nie znam angielskiego wcale, a te dane mam z Metryki Koronnej ; pozdrawiam - Julian
Panie Julianie! Ta "promocja" na ancestry.com ma tylko pobudzić ciekawość do tego stopnia, by wykupić abonament. Widzę, ze mają akt ślubu mojego dziadka, Jana Tyborowskiego ( ślub w Allenghy, Pensylwania) i dokumenty naturalizacyjne. Ale tylko minatury są dla mnie dostępne. Może znajdzie się tu na forum ktoś, kto ma wykupiony abonament na ancestry.com i ściągnie dla Pana te skany?
Pozdrawiam - Zosia
Pozdrawiam - Zosia
-----------------------------------------------------------
Zosia de domo Tyborowska.
Zosia de domo Tyborowska.
Darmowe przegladanie na ancestry.co.uk
Witam,
Przez nastepne 38 godzin jest darmowe przegladanie i drukowanie dokumentow na www.ancestry.co.uk . Rejstracja jest darmowa.
Za to ze strona dotyczy dokumentow z Wielkie Brytani to darmowe przgladanie sie konczy o polnocy 21/22 wrzesnie angielski czas, czyli 22 wrzesnia o godzine 1 rano polski czas.
Zycze wszystkim szczesliwych lowow,
Pomponik
Przez nastepne 38 godzin jest darmowe przegladanie i drukowanie dokumentow na www.ancestry.co.uk . Rejstracja jest darmowa.
Za to ze strona dotyczy dokumentow z Wielkie Brytani to darmowe przgladanie sie konczy o polnocy 21/22 wrzesnie angielski czas, czyli 22 wrzesnia o godzine 1 rano polski czas.
Zycze wszystkim szczesliwych lowow,
Pomponik
Ostatnio zmieniony ndz 21 wrz 2014, 01:19 przez pomponik, łącznie zmieniany 1 raz.