Moje drzewo-nazwiska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Odświeżam temat 
Biedrzyński (kuj.-pom.)
Cieślewicz (łódzkie, opolskie)
Florek(kuj.-pom., małopolskie)
Jurkiewicz (kuj.-pom.)
Krysiak (łódzkie)
Krzykowski (łódzkie)
Kubś/Kupś (łódzkie, wielkopolskie-Kalisz)
Lewandowski (kuj.-pom.)
Madaliński (łódzkie)
Majewski (kuj.-pom.)
Młodzikowski (kuj.-pom.)
Mrozik (łódzkie)
Olejniczak (łódzkie)
Ostwald (wielkopolskie ok.Kalisza)
Pawski (kuj.-pom.)
Raczyński (łódzkie, wielkopolskie-Borek)
Rutkowski (kuj.-pom.)
Śliwiński (kuj.-pom.)
Siluk (lubelskie-ok.Białej Podlaskiej)
Szatkowski (kuj.-pom.)
Urbański (kuj.-pom.)
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
Biedrzyński (kuj.-pom.)
Cieślewicz (łódzkie, opolskie)
Florek(kuj.-pom., małopolskie)
Jurkiewicz (kuj.-pom.)
Krysiak (łódzkie)
Krzykowski (łódzkie)
Kubś/Kupś (łódzkie, wielkopolskie-Kalisz)
Lewandowski (kuj.-pom.)
Madaliński (łódzkie)
Majewski (kuj.-pom.)
Młodzikowski (kuj.-pom.)
Mrozik (łódzkie)
Olejniczak (łódzkie)
Ostwald (wielkopolskie ok.Kalisza)
Pawski (kuj.-pom.)
Raczyński (łódzkie, wielkopolskie-Borek)
Rutkowski (kuj.-pom.)
Śliwiński (kuj.-pom.)
Siluk (lubelskie-ok.Białej Podlaskiej)
Szatkowski (kuj.-pom.)
Urbański (kuj.-pom.)
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
-
Stawska_Mirosława

http://www.ogrodywspomnien.pl/index/tre ... 6/graph,di
To Madalińscy z Kazimierza w łódzkim występujący w moim drzewie.
Pozdrawiam
Grzegorz
To Madalińscy z Kazimierza w łódzkim występujący w moim drzewie.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Witam,
Moi bezpośredni przodkowie to Madalińscy (znalazłem również inną pisownię: Modeł, Madejski). Co do Madejskiego to nie jestem pewien, ale znalazłem akt zgonu Kacpra Madejskiego (12/1833 Borszewice)-żona Barbara (to się zgadza). Moja pra...babcia Rozalia Krysiak zd. Madalińska urodziła się w Grabi par.Marzenin. Natrafiłem rownież na akt ślubu Barbary Madejskiej, wdowy po Kacprze również urodzonej w Grabi. Domniemam, że są to moi bezpośredni przodkowie, jednak ta pisownia daje mi trochę wątpliwości.
Rozalia Krysiak zd.Madalińska miała brata, który mieszkał w Parafii Marzenin.
Pani Mirosławo są to pewnie nasi krewni, jednak na chwilę obecną nie wiem jak to udowodnić.
Panie Grzegorzu: Nie mam informacji, żeby "moi" Madalińscy żyli w Kazimierzu.
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
Moi bezpośredni przodkowie to Madalińscy (znalazłem również inną pisownię: Modeł, Madejski). Co do Madejskiego to nie jestem pewien, ale znalazłem akt zgonu Kacpra Madejskiego (12/1833 Borszewice)-żona Barbara (to się zgadza). Moja pra...babcia Rozalia Krysiak zd. Madalińska urodziła się w Grabi par.Marzenin. Natrafiłem rownież na akt ślubu Barbary Madejskiej, wdowy po Kacprze również urodzonej w Grabi. Domniemam, że są to moi bezpośredni przodkowie, jednak ta pisownia daje mi trochę wątpliwości.
Rozalia Krysiak zd.Madalińska miała brata, który mieszkał w Parafii Marzenin.
Pani Mirosławo są to pewnie nasi krewni, jednak na chwilę obecną nie wiem jak to udowodnić.
Panie Grzegorzu: Nie mam informacji, żeby "moi" Madalińscy żyli w Kazimierzu.
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
-
Stawska_Mirosława

-
Tomasz_Swierzb

Witaj Anno,
Znasz może rodziców Kazimierza?
U mnie pojawiła się dosyć sporo Raczyńskich, w tych latach które podałaś rodzą się dzieci mojego 4xpra Sebastiana Raczyńskiego i Apolonii z Cieślewiczów. Wiem również, że pierwszą żoną Sebastiana była Teodora, zm. przed 1810 w Łasku lub okolicach. W 1810 r. Sebastian bierze drugi ślub z Apolonią. Jego rodzicami byli Franciszek i Krystyna zmarli w mieście Borek (tam również urodził się Sebastian).
Może Twój Kazimierz i mój Sebastian to krewni?
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
Znasz może rodziców Kazimierza?
U mnie pojawiła się dosyć sporo Raczyńskich, w tych latach które podałaś rodzą się dzieci mojego 4xpra Sebastiana Raczyńskiego i Apolonii z Cieślewiczów. Wiem również, że pierwszą żoną Sebastiana była Teodora, zm. przed 1810 w Łasku lub okolicach. W 1810 r. Sebastian bierze drugi ślub z Apolonią. Jego rodzicami byli Franciszek i Krystyna zmarli w mieście Borek (tam również urodził się Sebastian).
Może Twój Kazimierz i mój Sebastian to krewni?
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
-
Stawska_Mirosława

- Niewiadomski_Robert

U mnie wystepuje Karol Raczynski -lesniczy oraz Piotr Raczynski -mlynarz. Piotr Raczynski, jak wynika z aktu sgony jego syna, Jana Chryzostoma, ozeniony byl z Marianna z Miedzinskich i mieszkal ok 1809 r. we wsi Pokraka kolo Radomska, niedlugo potem przenosi sie do przeniosl sie do mlyna Wierzbowca -parafia Bakowa Gora.
Jesli ktos z Panstwa tez posiada te osoby w drzewie, to prosze o odpowiedz. Robert
Jesli ktos z Panstwa tez posiada te osoby w drzewie, to prosze o odpowiedz. Robert
Pani Mirko,
Niestety nie mam wiadomości od Pani.
Jednak mogę się pochwalić, że odnalazłem akt urodzenia mojej pra...babci Rozalii Madeł (całkowicie przypadkowo). Urodziła się w 1813 w Grabi par. Marzenin.
Czekam na wiadomość od Pani.
Robercie, mój 3xpradzaidek miał brata Piotra. Jednak urodził się w parafii Borszewice i tam brał ślub.
Pozdrawiam
Tomasz
Niestety nie mam wiadomości od Pani.
Jednak mogę się pochwalić, że odnalazłem akt urodzenia mojej pra...babci Rozalii Madeł (całkowicie przypadkowo). Urodziła się w 1813 w Grabi par. Marzenin.
Czekam na wiadomość od Pani.
Robercie, mój 3xpradzaidek miał brata Piotra. Jednak urodził się w parafii Borszewice i tam brał ślub.
Pozdrawiam
Tomasz