Archiwum Państwowe w Płocku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

aatta11

Sympatyk

Przesyłam metryki

Post autor: aatta11 »

do Katarzyny
dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź
Awatar użytkownika
dtc65sowa

Sympatyk

Post autor: dtc65sowa »

do Pana Stanisława
Otrzymałem metryki Jana Chojnackiego i Tekli Osmałek. Ogromne podziękowania, dla mnie jest to nieoceniona pomoc - i Chyba nie tylko dla mnie.
PS. wysłałem Panu pytanie na PM, proszę przeczytać.
pozdrawiam Dariusz Tomasz Chojnacki
Denst

Sympatyk

Post autor: Denst »

Panie Darku!
Czy chodzi o wczorajszy PM tak otrzymałem.
Cieszę się że mogłem pomóc.
Pozdrawiam
Stanisław Denst
nowak

Sympatyk
Legenda

Post autor: nowak »

Witam! Panie Stanisławie czy mogę miec do Pana prośbę o odczytanie aktow urodzenia z Płocka znalazłam ostatnio na genetece dwa akty Marksow moj dziadek Hieronim Marks urodzil sie w Płocku ciekawa jestem czy to jego rodzeństwo chodzi o akt nr 25 poz.1031 rok 1873 i rok1866 poz 598 akt nr 259 jan Marks w pierwszym akcie jest tylko nazwisko Pozdrawiam Grażyna
rubinka1

Sympatyk

Post autor: rubinka1 »

Do życzliwych odwiedzających archiwum w Płocku
Moja prośba dotyczy wyszukania dwóch aktów ślubu z parafii Gozdowo. Interesują mnie: rodzice oraz wiek młodych.
rok 1828, akt nr 7 Wojciech Malanowski i Joanna Rycharska
rok 1852, akt nr 6 Jan Czarnomski i Józefa Sulkowska
Będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie :wink:
Katarzyna
SzotowskaM

Sympatyk

Post autor: SzotowskaM »

Wielka prośba o
pełny akt urodzenia pradziadka Stanisława Czarneckiego ur w Arcelinie [chyba podchodzi pod Baboszewo] 27.09.1895
i jego żony Marianny Kobuszewskiej ur w Galominku 31.07.1891
na akt ślubu raczej nie mam co liczyć ,bo nie znam miejsca ale odbył się w 1919r [gdyby udało się sprawdzic obie te miejscowości byłabym wdzięczna-jak nie będzie trudno]

i z drugiej strony,prawdopodobnie Węgrzynowo par.Orszymowo [jako miejsce urodzenia ich córki-mojej babci figuruje Węgrzynowo a parafia Orszymowo]
Sylwester Kompiński bądź Kąpiński -grudzień 1897
Leokadia Michalska -1903
może byłby ich akt ślubu pewnie Orszymowo ok 1926 r
Z góry bardzo,bardzo dziekuję
Małgorzata
pankracy

Sympatyk

Post autor: pankracy »

Witam wybiera się ktoś do Archiwum w Płocku. Prośba o odnalezienie dwóch aktów z zakresu lat 1882-1900. Akt urodzenia na nazwisko Śmigielski Józef i akt małżeństwa na nazwizko Wiechecki-Wiechocki. Oba akty z parafii Orszymowo. Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Diabołek81

Sympatyk

Post autor: Diabołek81 »

Witam :)
Zwracam się z wielką prośbą do osób korzystających zasobów tego archiwum.Poszukuję aktu zgonu mojej 3xprababci Katarzyny Grobelak (z domu Białecka),zmarłej przed rokiem 1876 w Parafii Sanniki.Chodzi mi o lata 1866-1876.Zależy mi na miejscu urodzenia i wieku zmarłej(ewentualnie informacje o rodzicach).Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Chwilowo jestem bezrobotny i brak mi środków finansowych na podróż do Płocka.W rewanżu mogę pomóc w poszukiwaniach w parafiach-Krośniewice,Oporów,Miłonice,Mnich(mam dużo zdjęć indeksów,pełnych aktów).
Pozdrawiam
Piotr Kowalski
Awatar użytkownika
cyryll

Sympatyk

Post autor: cyryll »

Witaj Piotrze!
Przejrzałem lata o które prosiłeś ale nic nie znalazłem,sprobuje jutro pozniejsze przejrzeć.
Mariusz C.
Mariusz Cytacki
pankracy

Sympatyk

Post autor: pankracy »

Witam wybiera się ktoś do Archiwum w Płocku. Prośba o odnalezienie dwóch aktów z zakresu lat 1882-1900. Akt urodzenia na nazwisko Śmigielski Józef i akt małżeństwa na nazwizko Wiechecki-Wiechocki. Oba akty z parafii Orszymowo. Bardzo proszę o pomoc. Marcin
piotr1869

Sympatyk

APaństwowe w Płocku - prośba

Post autor: piotr1869 »

T: AP w Płocku - Poszukuję pomocy - Ponowna prośba

Szukam pomocy we wrześniu celem odnalezienia dokumentu ślubu w AP Płock. Osoby mieszkające w pobliżu Płocka są najbardziej pożądane. Poprawne odczytanie polskich nazwisk, pisanych w języku rosyjskim, jest konieczne. Gotów jestem zrewanżować się w sposób konkretny bowiem osoba ma przed sobą żmudne poszukiwania na ciemno. Proszę zainteresowane osoby o zgłoszenie się do mnie przez e-mail: pab37@comcast.net, celem omówienia szczegółów.

Paul Bonczyk
Awatar użytkownika
cyryll

Sympatyk

Witam !!!
Do Katarzyny! rubinka1

rok 1828, akt nr 7 Wojciech Malanowski syn Tomasza i Petronelli z Suskich
Joanna Rycharska córka Agnieszki Rycharskiej brak ojca informacja ze dziecko było nieślubne

rok 1852, akt nr 6 Jan Czarnomski syn Franciszka i Marianny z Strupczewskich
Józefa Sulkowska córka Szymona i Tekli z Grabowskich
Pozdrawiam!
Mariusz C.
Mariusz Cytacki
Awatar użytkownika
cyryll

Sympatyk

Witam!!!
Do pankracy!!

rok 1886 akt 26 Wiechocki Stanisław syn Iwana Wiechockiego i Marianny CHochoł??? bierze ślub z Weroniką Śmigielską córką Franciszka i Antoniny
Pozdrawiam!!!
MAriusz C.
Mariusz Cytacki
Loreene

Sympatyk

Post autor: Loreene »

Witam.. Mam gorąca prośbę:jeśli się ktoś wybiera do Płocka to czy miałby możliwość sprawdzenia aktu ślubu- Stanisław Sarnowski i Józefa z Burkackich ,zamieszkiwali w Klicach ,ewentualnie Kliczkach,gmina Regimin,parafia Lekowo.zakres lat ok 1880-1892. W grę wchodzą także akty zgonu obojga małżonków...Bardzo pięknie proszę!
Iwona.... :roll:
Ostatnio zmieniony sob 02 paź 2010, 01:17 przez Loreene, łącznie zmieniany 1 raz.
rubinka1

Sympatyk

Post autor: rubinka1 »

Witam, Mariuszu (Cyryllu)
Jestem ogromnie wdzięczna za pomoc. :)
Pozdrawiam serdecznie.
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”