Nazwisko: Sadowscy
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2236&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Monika_Eliza_Zalewska
Witam za czasów współczesnych, mojej babki siostra wyszła za pewnego Sadowskiego.
Mój pradziadek nazywał się Michał Sadowski (1876-1956). przed wojną i na początku wojny mieszkał w Warszawie przy ul. Zamenhoffa. po powstaniu getta przenieśli się na Freta . Miał żonę Anastazję synów Stefana i Józefa oraz córki Annę i Aleksandrę. szukam krewnych i bliskich
Witam!
Moja prababcia Emilia Sadowska w 1894r wzięła slub z Józefem Harasi(y)mowiczem w Tajkurach na Wołyniu .
Moja prababcia Emilia Sadowska w 1894r wzięła slub z Józefem Harasi(y)mowiczem w Tajkurach na Wołyniu .
Moja babcia miała nazwisko Sadowska i pochodziła z Miastkowa woj.podlaskie.
Re: Nazwisko: Sadowscy
Witam,
Mój dziadek także pochodził z Miastkowa, woj.podlaskie. Nazywał się Józef Sadowski.
Mój dziadek także pochodził z Miastkowa, woj.podlaskie. Nazywał się Józef Sadowski.
Sylwio,
Miastkowo to dość mała wieś wiec jest duże prawdopodobieństwo,że byli rodziną.Wybieram sie do USC w Miastkowie ,żeby dowiedziec sie czegos wiecej.Jezeli masz kogo to zapytaj czy słyszeli kiedys o Janinie Sadowskiej( ur w 1906 r).
Abigael
Miastkowo to dość mała wieś wiec jest duże prawdopodobieństwo,że byli rodziną.Wybieram sie do USC w Miastkowie ,żeby dowiedziec sie czegos wiecej.Jezeli masz kogo to zapytaj czy słyszeli kiedys o Janinie Sadowskiej( ur w 1906 r).
Abigael
Trudno jest mi powiedzieć, bo mój dziadek dawno nie żyje.
a Ty nie orientujesz się czy Twoja babcia miała rodzeństwo?
jedyne co wiem to, że mój pradziadek nazywała się Aleksander Sadowski (urodził się w Miastkowie) dwukrotnie się ożenił i mieszkał w Woli Okrzejskiej. Mój dziadek jest z pierwszego małżeństwa.
jedyne co wiem to, że mój pradziadek nazywała się Aleksander Sadowski (urodził się w Miastkowie) dwukrotnie się ożenił i mieszkał w Woli Okrzejskiej. Mój dziadek jest z pierwszego małżeństwa.
Sylwia;
odpisałam Ci na priv.Mam nadzieje,ze razem dowiemy się czegoś o rodzinie Sadowskich;)
Abigael
odpisałam Ci na priv.Mam nadzieje,ze razem dowiemy się czegoś o rodzinie Sadowskich;)
Abigael
[quote="Sylwia_K."]Trudno jest mi powiedzieć, bo mój dziadek dawno nie żyje.
Witam-jestem wnuczką z drugiej żony dziadka Aleksandra Sadowskiego z Woli Okrzejskiej. Jeśli jest pani zainteresowana nawiazaniem kontaktu to zapraszam. Monika
Witam-jestem wnuczką z drugiej żony dziadka Aleksandra Sadowskiego z Woli Okrzejskiej. Jeśli jest pani zainteresowana nawiazaniem kontaktu to zapraszam. Monika
-
Kann_Bogomilski_Eugeniusz

To nazwisko bardzo popularne, ale trzeba próbować...
W mojej rodzinie była Maria Krystyna z domu Sadowska z męża Mieczysława Pociłowska, urodzona 18 lutego 1923 r.w Gdeszynie woj. lubelskie; poszukuję informacji o jej rodzeństwie i przodkach.
Eugeniusz
W mojej rodzinie była Maria Krystyna z domu Sadowska z męża Mieczysława Pociłowska, urodzona 18 lutego 1923 r.w Gdeszynie woj. lubelskie; poszukuję informacji o jej rodzeństwie i przodkach.
Eugeniusz
Kilkunastu Sadowskich występuje w chrztach u Św. Jana w Warszawie - np. w 1857 r. (jeszcze pamiętam, bo ten rocznik spisywałam ostatnio)
Pozdrowienia
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
-
StanislawskiBartek

witam!
mój 6x pradziadek nazywał się Mikołaj Sadowski (żył w XVIIIw.) i mieszkał w Kolnie woj. podlaskie i był młynarzem. Ożenił się Dorotą Bartkowicz i mieli córkę Anielę Sadowską (ok.1789-1825), która była pierwszą żoną mojego 5x pradziadka Wawrzyńca Karmazyna również z Kolna.
pozdrawiam
Bartek
mój 6x pradziadek nazywał się Mikołaj Sadowski (żył w XVIIIw.) i mieszkał w Kolnie woj. podlaskie i był młynarzem. Ożenił się Dorotą Bartkowicz i mieli córkę Anielę Sadowską (ok.1789-1825), która była pierwszą żoną mojego 5x pradziadka Wawrzyńca Karmazyna również z Kolna.
pozdrawiam
Bartek
-
helenamalczyk
Mój dziadek Franciszek Sadowski urodził się w r.1872.Ożenił się z moją babcią Feliksą Obiedzińską jako wdowiec w r.1898.Ślub był w Łysakowie.Mieli ze sobą na pewno dwoje dzieci.Było też trzecie dziecko które miało być jego ale nie wiadomo ponieważ jest zamieszanie we wszystkich danych tego dziecka.Szukam jego aktu zgonu gdzie i kiedy zmarł.Na pewno żył w r.1903.W1910 R. prawdopodobnie już nie.
-
Skibiński_Tomasz

Po lewej stroni Wisły, na terenach pomiędzy Płockiem i Włocławkiem (i w okolicach) żyje od dawien dawna spora rodzina Sadowskich.