Te plany juz mam dawno sciagniete. Mialam nadzieje, ze moze raz na jakis pojawiac sie beda biezace listy uzupelnien. Niestety, trzeba czekac do czerwca.
Tak Łomża i Piątnica jest już, ale widzę że księgi są niekompletne bo nie mogę znaleźć aktu chrztu mojej prababci (a znam dokładna datę urodzenia), oczywiście szperałem też w innych rocznikach.
Miałem na myśli, że prawdopodobnie brakuje aktów, no chyba że w akcie zgonu mojej prababci jest błąd. Powinna się urodzić 13.06.1892 Jeziorko par. Piątnica (Antonina Baliszewska rodz. Antoni i Helena), albo ja coś niedowidzę.
A wie ktoś może czy w czerwcu będą dostępne spisy ludności z Krakowa, te zapowiedziane na 2014 rok??
Jestem w szoku że AP Kielce równiez coś udostępniło bez wcześniejszych zapowiedzi i to akurat na tyle parafii same te które mnie interesują z mojego rodzinnego powiatu Jędrzejowskiego, których jeszcze nie ma w GenBazie!!!!!
Cudownie.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka