Katolicka parafia Żywca?!

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

gasi_84

Katolicka parafia Żywca?!

Post autor: gasi_84 »

Witaj.
Chciałbym uzyskać informacje na temat moich przodków (Simon SIGMUND i Helena ISCHNER, mąż i żona): Chciałem się dowiedzieć, czy jest miejsce, gdzie można skonsultować się z książki katolickiej parafii Żywcu (okres 1700/47). W przeciwnym razie, w jaki sposób mogę to zrobić? Dziękuję.
Ostatnio zmieniony pn 09 cze 2014, 19:45 przez gasi_84, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartos

Sympatyk

Post autor: Bartos »

Witaj.

Jak napisał mi kolega Wielebnowski, który pomaga w Żywcu sprawa nie jest prosta. Jest problem z księgami poniżej 1725 r. Czy chodzi o akt ślubu, chrztu czy może zgonów? Zobaczymy co da się z tym zrobić ale potrzeba kilku tygodni. W razie czego pisz na priv. (pw) bezpośrednio.

Bartosz
gasi_84

Post autor: gasi_84 »

Bartos pisze:Witaj.

Jak napisał mi kolega Wielebnowski, który pomaga w Żywcu sprawa nie jest prosta. Jest problem z księgami poniżej 1725 r. Czy chodzi o akt ślubu, chrztu czy może zgonów? Zobaczymy co da się z tym zrobić ale potrzeba kilku tygodni. W razie czego pisz na priv. (pw) bezpośrednio.

Bartosz
Witaj.
Uważam, że akt zgonu z Helena do Zabłociu, w archiwach Parafia Św. Floriana w Żywcu-Zabłociu: akt zgonu jest napisane, że Helena zmarła w 1854 roku i żyła 54 lat. Dokument mówi też, że jej mąż zmarł przed nią .... Ale nie ma gdzie.

Szukam:
1) świadectwo urodzenia Simon i Helena
2) świadectwo śmierci Simon
3) aktu małżeństwa Simon i Helena
4) urodzenia, małżeństwa i zgonu z krewnych Simon i Helena

Nie mam problemu: Poczekam. Mam również wysłał kilka e-maili do parafii Narodzenia NMP w Żywcu, ale nie otrzymał odpowiedzi. Te dni, próbuję zadzwonić do parafii Narodzenia NMP ... Zobaczmy co mówią. Jestem kontaktując właściwej parafii?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”