Gdzie mogę to kupic?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
marekzaborski

Gdzie mogę to kupic?
Witam
proszę o pomoc. Gdzie mozna kupic poniższą pozycję?
http://www.ujk.edu.pl/wyd/poz/pielass3.htm
Marek
proszę o pomoc. Gdzie mozna kupic poniższą pozycję?
http://www.ujk.edu.pl/wyd/poz/pielass3.htm
Marek
-
marekzaborski

-
Janusz_Brodowicz

Gdzie mogę to kupic?
W wersji elektronicznej:
http://www.epnp.pl/ebook/zrodla_i_mater ... mierskiego
http://www.epnp.pl/ebook/zrodla_i_mater ... mierskiego
Poszukuję aktu małżeństwa Michała Brodowicza rodziców niewiadomych, parafii nieznanej i Marianny Sulak córki Jana i Franciszki Gowinów urodzonej w parafii Wrociszew. Małżeństwo zostało zawarte między rokiem 1830 a 1833.
Gdzie mogę to kupic?
Dasz znać, gdy będziesz miał, Marek? Może na spółkę weźmiemy?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
marekzaborski

Gdzie mogę to kupic?
Dziękuję.
W wersji elektronicznej mam I i II tom, ale są trochę niewygodne do czytania.
Jolu, dam znac jak przyjdzie. Jeśli mnie pamięć nie myli, w I tomie w okazowaniu powiatu checinskiego mignal mi Podczaski no ale to poczatek XVII wieku wiec nie powiazemy chyba.
Marek
W wersji elektronicznej mam I i II tom, ale są trochę niewygodne do czytania.
Jolu, dam znac jak przyjdzie. Jeśli mnie pamięć nie myli, w I tomie w okazowaniu powiatu checinskiego mignal mi Podczaski no ale to poczatek XVII wieku wiec nie powiazemy chyba.
Marek
Gdzie mogę to kupic?
Mam prośbę
Czy w tomie I lub II występuje nazwisko Kulwicki? Pojawił mi się znikąd i "zaginął" jeden szlachetny Kulwicki po ślubie w Gnojnie w 1750 roku
Czy w tomie I lub II występuje nazwisko Kulwicki? Pojawił mi się znikąd i "zaginął" jeden szlachetny Kulwicki po ślubie w Gnojnie w 1750 roku
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
-
marekzaborski

Gdzie mogę to kupic?
Daj mi, Marek, tego Podczaskiego. Albo namiar na elektroniczną. Proszę.
Pozdrowienia. Jola Kozak
-
marekzaborski

Gdzie mogę to kupic?
A można serdecznie prosić o sprawdzenie, czy nie występuje tam nazwisko Gordon (Gorda)?
Szukam tylko tego jednego, i nie wiem, czy opłaca się kupować....
z góry dziękuję,
Kamil
Szukam tylko tego jednego, i nie wiem, czy opłaca się kupować....
z góry dziękuję,
Kamil
-
marekzaborski

Gdzie mogę to kupic?
Kulwicki brak, Gorda, Gordon brak.
W rejestrze okazowania powiatu stężyckiego z roku 1696 figuruje pod nr 24 JMP Stanisław Podczaski "wraz z pocztem swym". Odnośnik informuje: "zapewne z Podczaskich herbu Rawicz, Niesiecki, tom 7, str. 342-343". Tyle.
W rejestrze okazowania powiatu stężyckiego z roku 1696 figuruje pod nr 24 JMP Stanisław Podczaski "wraz z pocztem swym". Odnośnik informuje: "zapewne z Podczaskich herbu Rawicz, Niesiecki, tom 7, str. 342-343". Tyle.
Gdzie mogę to kupic?
Dziękuję, Marek.
Szukam ojca mojego Macieja Podczaskiego. Urodzonego około 1690-1740. Ożenionego z Hadziewiczówną. Kamień w wodę.
Na razie bez skutku.
Szukam ojca mojego Macieja Podczaskiego. Urodzonego około 1690-1740. Ożenionego z Hadziewiczówną. Kamień w wodę.
Na razie bez skutku.
Pozdrowienia. Jola Kozak
-
marekzaborski