Nazwisko: Wilski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wojtwk1912 »

Poszukuje danych dotyczących Wilski z okolic Mszczonowa, Koziny, Adamowice, Powązki, Gurba. Interesują mnie również inne osoby noszące nazwisko Wilski, Wilsky, Wilska, Wilcki.
Awatar użytkownika
Jerzy_Stawiński

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Jerzy_Stawiński »

Witam !
Poszukiwania należy zaczynać od GENETEKI, obecnie jest w niej 7 osób o nazwisku Wilski, w woj.mazowieckim i łódzkim.
Pozdrawiam
Jerzy
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wojtwk1912 »

Dziękuje serdecznie za pomoc. Źródła internetowe spenetrowałem dość szczegółowo, teraz poszukuje kontaktu z ludźmi, którzy w swoich badaniach genealogicznych znaleźli informacje o mojej rodzinie Wilski i byli by chętni się nimi podzielić. Zbieram każdy zapisek, nawet najskromniejszy, ażby go dołożyć do reszty "puzzli". Jestem w posiadaniu zapisków rodowych i drzewa genealogicznego, ale jest ono bardzo niestarannie wykonane. Brakuje faktów, często są tylko mity, które staram się obalić lub zweryfikować. Nierzadko autorzy "Herbarzy ..." mylnie opisywali fakty, postacie, miejscowości, które dziś już nie istnieją i nie ma jak tego sprawdzić. Tylko łączenie małych wycinków informacji w całość pozwala to wszystko połączyć ze sobą. Zawsze staram się dokumentować wszystkie zapiski, ażeby moje dociekania genealogiczne nie przybrały cech bajkopisarstwa.
Dlatego apeluje o jakiekolwiek informacje o rodzinie Wilski, Wilska lub Wilsky, jak również Wilscy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”