Witam, poszukuję aktu zgonu

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

rafał_z

Sympatyk

Post autor: rafał_z »

Poszukuję aktu zgonu Izydora Zwierzak - parafia Godynice -zmarł przed 1831, ostatnie jego dziecko które znalazłem urodziło się w 1811 roku, w metrykach jest brak aktów zgonu z 1816 roku, może właśnie wtedy zmarł. Gdzie szukać aktów z tego roku?
ajach

Sympatyk

Post autor: ajach »

sprawdz tu:
http://www.ksiegi-parafialne.pl/index.p ... Itemid=323
lub zapytaj księdza w parafii

pozdrawiam
Elzbieta
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
mógł też umrzeć w innej parafii będąc u swoich dzieci w gościnie. Ja już mam kilka takich przypadków. Zgon mógł też nastapić w podróży. Góral jechał do Wieliczki pohandlować i złapała go apopleksja w Wiśniowej, powiat Myślenice.
Czasem trzeba się oszukać aktu zgonu...
Gienia.
rafał_z

Sympatyk

Witam, dla zainteresowanych. Otrzymałem odpowiedź z AP Łódź - aktów zgonów z roku 1816 z parafii Godynice niestety nie posiada w swoich zasobach.
Pozdrawiam Rafał
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Re: Witam, poszukuję aktu zgonu

Post autor: kwroblewska »

rafał_z pisze:Otrzymałem odpowiedź z AP Łódź - aktów zgonów z roku 1816 z parafii Godynice niestety nie posiada w swoich zasobach.
Obawiam się, że się nie zachowały. Par. Godynice przynależy do AD Włocławek i w zasobach tego archiwum są księgi chrztów i małżeństw z 1816 rokiem ale brak jest księgi metrykalnej – zgony z lat 1807-1825

---
Krystyna
rafał_z

Sympatyk

Parafia Godynice należy do AP Łódź - to jest rejon Złoczewa ( stare woj sieradzkie).
Pozdrawiam Rafał
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kwroblewska »

rafał_z pisze:Parafia Godynice należy do AP Łódź - to jest rejon Złoczewa ( stare woj sieradzkie).
Pozdrawiam Rafał
Parafia Godynice należy do AD Włocławek. W archwum tym znajduja się księgi metrykalne tej parafii od 1708r.
W AP Łódz są Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Godynicach
a księgi z parafii są w AD Włocławek.

___
Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”