Dylemat - pytanie do retuszujących (i nie tylko) zdjęcia

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Janina_Tomczyk

Nieaktywny

Re: Dylemat - pytanie do retuszujących (i nie tylko) zdjęcia

Post autor: Janina_Tomczyk »

Zastosowałaś Magdo salomonowe wyjście sytuacji! :wink: i pozostawiłaś decyzję rodzinie męża bardzo słusznie. Nie daj Bóg konflikty o guzik albo plamy! Rodzina prezentuje się całkiem dobrze bo dzieci odkarmione, pani i dziewczynka mają mufki, a tylko chłopiec wyrastał już z palta i krótkich spodni więc zapewne to końcówka tego stroju była.
Jeśli chodzi o brudne buty to nawet obecnie w miastach trudno uniknąć zabłocenia.

Pozdrawiam
Janina
Awatar użytkownika
magda_lena

Sympatyk
Legenda

Re: Dylemat - pytanie do retuszujących (i nie tylko) zdjęcia

Post autor: magda_lena »

Janina_Tomczyk pisze: ... Rodzina prezentuje się całkiem dobrze bo dzieci odkarmione, pani i dziewczynka mają mufki, a tylko chłopiec wyrastał już z palta i krótkich spodni więc zapewne to końcówka tego stroju była.
...
Pozdrawiam
Janina
I stąd wziął się mój dylemat. Bo ta rodzina rzeczywiście do biednych nie należała i dlatego zgrzytają mi te brudne buty ;)

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Na marginesie dodam, że ja się też z Wami zgadzam - nie należy doklejać dziadkowi tupeciku, a babci zamieniać chustkę na kapelutek z woalką ;)
Pozdrawiam, Magdalena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”