Lista wysiedlonych z łodzi 1939-40
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam,
Osobę ktorą szukam jest Stanisław Królikowski. Tak jak napisałam w czesniej nie znam imienia Stanisława żony, i nie wiem czy tylko miał jedno dziecko Zofię.
Przed WW11 mieszkali w Łodźi dwóch bratanków Stanisława - Jan Królikowski z żoną Stefanią (z domu Czuprzniak) Jan sie urodził 1907 a Stefania 1912, i Adam Królikowski z żoną Maryanną()z domu Dzikowska) Adam się urodyił 1904 a Maryanna w 1907 r. Jan i Adam byli bracia (jejch rodzice byli Wojciech i Aniela Królikowscy). Też szukam informację o Janie i jego rodzinie. Wiem że Adama razem z żoną i synami Henryka i Edwarda wywieziono do wioski Łąki, koło Wąwolnica gdzie w 1942 Adam był rozszczelony przez niemców.
Pozdrawiam, pomponik
Osobę ktorą szukam jest Stanisław Królikowski. Tak jak napisałam w czesniej nie znam imienia Stanisława żony, i nie wiem czy tylko miał jedno dziecko Zofię.
Przed WW11 mieszkali w Łodźi dwóch bratanków Stanisława - Jan Królikowski z żoną Stefanią (z domu Czuprzniak) Jan sie urodził 1907 a Stefania 1912, i Adam Królikowski z żoną Maryanną()z domu Dzikowska) Adam się urodyił 1904 a Maryanna w 1907 r. Jan i Adam byli bracia (jejch rodzice byli Wojciech i Aniela Królikowscy). Też szukam informację o Janie i jego rodzinie. Wiem że Adama razem z żoną i synami Henryka i Edwarda wywieziono do wioski Łąki, koło Wąwolnica gdzie w 1942 Adam był rozszczelony przez niemców.
Pozdrawiam, pomponik
Pięknie dziękuję.ofski pisze:1. Abel Jan syn Gabriela, ur. IV-1904 r.gumisiek pisze: mogłabym poprosić o sprawdzenie dwóch osób: Kłosiński Piotr oraz Abel Jan (ul. Ogrodowa 28 lub 28a).
2. Abel Jojne ur.1882 Pinczew (lub Pinczów)
3. Abel Wanda córka Jan ur. Wiaczyń 1873
1. Kłosińska Julia córka Piotra i Marii, ur. 1892 pow. rawski
2. Kłosiński Piotr syn Wincentego, ur. 1885 Krokocice pow. sieradzki
3. Kłosiński Piotr syn Konstantego, ur. 1884 Łódź
4. Kłosiński Piotr syn Piotra, ur. 1918 Łódź
5. Kłosiński Piotr syn Konstantina, ur. 1885 Łódź
2.
Mam jeszcze pytanko, na ile te dane są wiarygodne? Ponieważ jestem przekonana ze Kłosiński Piotr syn Wincentego to mój przodek, natomiast przejrzałam całą parafię i nie znalazłam żadnego śladu.
Proszę podaj imiona Koprowskich których szukasz w ŁodziBerendzik_Malgorzata pisze:A ja poproszę o nazwisko Koprowski. Dziękuję.
niestety nazwiska nie znalezionoRobertP pisze:Czy moge prosic o sprawdzenie nazwiska Magnuski/Magnoski
Dziekuje
RobertP
Królikowskich sporo, aż bateria siadłapomponik pisze: Bardzo prosze, jak bys mial troche czasu, o poszukanie Stanislawa Krolikowskiego, ojciec byl Szymon Krolikowski ...................juz szukam slady Stanislawa i jego rodziny 12 lat.
Pozdrawiam, pomponik
Krzysztof
Witam,
nie jestem pewna, ale myśle, że na Gdańskiej mama chodziła do szkoły.
Edmunda
nie jestem pewna, ale myśle, że na Gdańskiej mama chodziła do szkoły.
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
- Berendzik_Malgorzata