Marku, czy mógłbyś sprawdzić nazwisko Pokutyński i Karwosiecki.
pozdrawiam
Basia
Gdzie mogę to kupic?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Gdzie mogę to kupic?
Dziękuję, Marek. 
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Gdzie mogę to kupic?
Marku,
Powiat stezycki, czy moglbys sprawdzic nazwisko "Jarocki".
W XVII i na poczatku XVIII wiek to bylo ich gniazdo.
Wdziecznosci i pozdrowienia,
Bozenna
Powiat stezycki, czy moglbys sprawdzic nazwisko "Jarocki".
W XVII i na poczatku XVIII wiek to bylo ich gniazdo.
Wdziecznosci i pozdrowienia,
Bozenna
-
marekzaborski

Gdzie mogę to kupic?
Pokutyński i Karwosiecki - brak.
Jarocki:
1. Popis pospolitego ruszenia powiatu stężyckiego 21 sierpnia 1696 roku.
pod numerem 41 figuruje JMP Andrzej Jarocki z pocztem swym. Przypis - Andrzej Jarocki herbu Rawicz, elektor Augusta II z województwa sandomierskiego. Bon., tom 8, s. 252; Elektorów poczet, s. 124
2. Rejestr z popisu pospolitego ruszenia powiatu sandomierskiego 27 września 1621 rok
jako numer 263 występuje Marcin, od Pana Jaroskiego, starego. Przypis nr 205 - zapewne z Jarockich herbu Rawicz, osiadłych w powiecie sandomierskim i radomskim. W 1578 posesorem części wsi Przezwody w powiecie sandomierskim był Krzysztof Jarocki. Bon., tom 8, s. 250-254, ŹD 14, s. 183, 320.
Jarocki:
1. Popis pospolitego ruszenia powiatu stężyckiego 21 sierpnia 1696 roku.
pod numerem 41 figuruje JMP Andrzej Jarocki z pocztem swym. Przypis - Andrzej Jarocki herbu Rawicz, elektor Augusta II z województwa sandomierskiego. Bon., tom 8, s. 252; Elektorów poczet, s. 124
2. Rejestr z popisu pospolitego ruszenia powiatu sandomierskiego 27 września 1621 rok
jako numer 263 występuje Marcin, od Pana Jaroskiego, starego. Przypis nr 205 - zapewne z Jarockich herbu Rawicz, osiadłych w powiecie sandomierskim i radomskim. W 1578 posesorem części wsi Przezwody w powiecie sandomierskim był Krzysztof Jarocki. Bon., tom 8, s. 250-254, ŹD 14, s. 183, 320.