Współpraca CHR we Wrocławiu z ŚTG
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
radicalman

-
Manikowski_Kacper

-
radicalman

- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Ciekawe: "in transit" wyświetla się przy zalogowaniu do CHR Wrocław - w Warszawie jest "available for loan" (można wypożyczyć). Podejrzewam, że ktoś już zamówił ten film do Wrocławia i przesyłka jest w drodze. Trzeba teraz sprawdzać, czy nie zmienił się status tego zamówienia, bo gdy film będzie na miejscu "Film Availability" wyświetli informację,że jest dostępny w Centrum we Wrocławiu.
Marek
Marek
- Mirek.Kozak

Nie "in transit", ale " In Local Center":
Film Availability: In Local Center (Return Date: Jan 29, 2015)
Dodatkowo powyżej pojawi się okienko z żaróweczką i informacją:
The film you requested is already at your selected Family History Center. Please contact your Family History Center for viewing.
"Data oczywiście będzie inna"
)
Marek
Film Availability: In Local Center (Return Date: Jan 29, 2015)
Dodatkowo powyżej pojawi się okienko z żaróweczką i informacją:
The film you requested is already at your selected Family History Center. Please contact your Family History Center for viewing.
"Data oczywiście będzie inna"
Marek
- Mirek.Kozak

Zaczekam do 30 stycznia i sprawdzę
)
OK. Ale będzie to oznaczało stan odsyłania (formalnego) z Centrum do magazynu (ewentualnie innego Centrum). Jeśli komuś pokazało się tylko "In Transit" (a takiej sytuacji dotyczyło pytanie) to znaczy, że kierunek jest odwrotny i poszukiwany film zmierza do Centrum, do którego zalogowany jest poszukujący.
Marek
OK. Ale będzie to oznaczało stan odsyłania (formalnego) z Centrum do magazynu (ewentualnie innego Centrum). Jeśli komuś pokazało się tylko "In Transit" (a takiej sytuacji dotyczyło pytanie) to znaczy, że kierunek jest odwrotny i poszukiwany film zmierza do Centrum, do którego zalogowany jest poszukujący.
Marek
- Mirek.Kozak

1. Odsylanie formalne moze trwac i 2 lata.mwpch pisze:Ale będzie to oznaczało stan odsyłania (formalnego) z Centrum do magazynu (ewentualnie innego Centrum). Marek
2. Film nigdy nie idzie z jednego Centrum do drugiego Centrum, w Europie zawsze z Centrum do magazynu w Bad Homburg, w Niemczech, gdzie jest europejskie centrum Mormonow.
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
W niczym nie zmienia to sytuacji: jeśli napisano "In Transit" (bez daty) oznacza to, że film jest w drodze DO Wrocławia, a nie Z Wrocławia. Zakładam, że pytający ("janszum") tego właśnie oczekuje.
Marek
PS. Nie zgadzam się, że "Film nigdy nie idzie z jednego Centrum do drugiego Centrum". Osobiście (!!) miałem taki przypadek, że mikrofilm dla mnie oznaczony we Wrocławiu jako "In Transit" wciąż figurował na stanie Centrum w Warszawie.
Marek
PS. Nie zgadzam się, że "Film nigdy nie idzie z jednego Centrum do drugiego Centrum". Osobiście (!!) miałem taki przypadek, że mikrofilm dla mnie oznaczony we Wrocławiu jako "In Transit" wciąż figurował na stanie Centrum w Warszawie.
- Mirek.Kozak

To przeciez tylko potwierdza, ze film z W-wy polecial do Bad Homburg a stamtad do Wroclawia.mwpch pisze:Nie zgadzam się, że "Film nigdy nie idzie z jednego Centrum do drugiego Centrum". Osobiście (!!) miałem taki przypadek, że mikrofilm dla mnie oznaczony we Wrocławiu jako "In Transit" wciąż figurował na stanie Centrum w Warszawie.
Logistyka mormonow jest XXI wieczna i podobnie jak list z Plocka do Plocka najpierw jedzie do W-wy a nastepnie wraca do Plocka. Dzieki temu jest dostarczony nastepnego dnia.
Jesli nie wierzysz, to przy nastepnej wizycie w Centrum zapytaj sie, czy filmy wysylaja do Bad Homburg, czy do innego Centrum.
Pozdrawiam: MireQ