Nazwisko: Olszewscy
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=23345&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- gawroński_maciej

Olszewscy z Orzechowa powiat Wąbrzeźno.
Konstancja Olszewska zamężna z Anastazym Gawrońskim.
Konstancja Olszewska zamężna z Anastazym Gawrońskim.
- gosia.6806

Witam
Moi Olszewscy poczynając od Jadwigi ur.1819 przez 3 pokolenia na jej dziadku ur.około 1743 kończąc pochodza z Nowej Wsi par.Szymanów powiat sochaczewski woj mazowieckie
Pozdrawiam
Goska
Moi Olszewscy poczynając od Jadwigi ur.1819 przez 3 pokolenia na jej dziadku ur.około 1743 kończąc pochodza z Nowej Wsi par.Szymanów powiat sochaczewski woj mazowieckie
Pozdrawiam
Goska
- ManikowskaMonika

- Kontakt:
Witam.
Moi Olszewscy pochodzą z miejscowości Górale ( województwo kujawsko-pomorskie, powiat brodnicki).
Josephina Olszewska urodzona około 1864 roku wyszła za mąż za Ignacego Kozłowskiego. Mieli dwie córki, Martę oraz Cecylię.
Pozdrawiam
Monik
Moi Olszewscy pochodzą z miejscowości Górale ( województwo kujawsko-pomorskie, powiat brodnicki).
Josephina Olszewska urodzona około 1864 roku wyszła za mąż za Ignacego Kozłowskiego. Mieli dwie córki, Martę oraz Cecylię.
Pozdrawiam
Monik
- gawroński_maciej

Olszewscy
Witam Pani Moniko
Czy zna Pani może rodziców albo rodzeństwo Józefiny Olszewskiej?
Moja Konstancja urodziła się około 1878 roku .
Czy zna Pani może rodziców albo rodzeństwo Józefiny Olszewskiej?
Moja Konstancja urodziła się około 1878 roku .
- ManikowskaMonika

- Kontakt:
Olszewscy
Znalazłam gdzieś w Internecie , że rodzicami Josephiny moglibyć Theodor i Susanna (Zieliński) Olszewscy, ale to tylko podejrzenia nie potwierdzone żadnymi aktami.
-
Matuszewicz_Wojciech

Olszewscy
Witam,
Mam Olszewskich w swoim drzewie (woj. kujawsko-pomorskie)
Izydor Olszewski ur. 19 listopada 1912, Frydrychowo, żona Bronisława Matuszewicz, ur. 6 sierpnia 1918 w Turznno, zmarła 22 czerwca 1985 w Strzelno. Izydor i Bronisława brali ślub w 1939 w Zelgno. Dzieci Zofia, Marek i Adam. Izydor i Bronisława przez jakiś czas mieszkali w Barlinku. Rodzicami Izydora byli Walenty Olszewski i Franciszka Żółtowska.
Pozdrawiam,
Wojtek
Mam Olszewskich w swoim drzewie (woj. kujawsko-pomorskie)
Izydor Olszewski ur. 19 listopada 1912, Frydrychowo, żona Bronisława Matuszewicz, ur. 6 sierpnia 1918 w Turznno, zmarła 22 czerwca 1985 w Strzelno. Izydor i Bronisława brali ślub w 1939 w Zelgno. Dzieci Zofia, Marek i Adam. Izydor i Bronisława przez jakiś czas mieszkali w Barlinku. Rodzicami Izydora byli Walenty Olszewski i Franciszka Żółtowska.
Pozdrawiam,
Wojtek
- gawroński_maciej

Olszewscy
Moja Konstancja urodziła się najprawdopodobniej w Orzechowie. około 1878 roku.