Proszę o odszyfrowanie dla mnie informacji o Teofilu Bronie, urodzonego w 1896 r.
Jak nazywała się jego żona i ich dzieci?
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam! Anna
AnGer pisze:Proszę o odszyfrowanie dla mnie informacji o Teofilu Bronie, urodzonego w 1896 r.
Jak nazywała się jego żona i ich dzieci?
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam! Anna
Jeszcze tylko jedno odnośnie wcześniej wspomnianego Teofila. Chodzi o jego żonę Antoninę Bronę (Witczak). Proszę o odczytanie informacji o niej.
Wcześniej nie wiedziałam, że ożenił się i miał dzieci. Bardzo cieszę się z tego przypadkowego odkrycia.
O jego rodzicach i rodzeństwie wiem prawie wszystko.
znalazłam na MyHeritage interesujące mnie nazwiska, w związku z tym, jeśli to możliwe, mam prośbę o kontakt lub umożliwienie kontaktu z osobami prowadzącymi interesujące mnie 4 drzewa. Osoby nimi zarządzające to: Krzysztof Lepianka, Urszula Stolarczyk, Marcin Juszko i Robert Urbanek. A chodzi o Salomeę Cudną z d. Gadomską, Kazimierę Stolarczyk z d. Cudną, Janinę Siewierską zd. Tuszyńską i rodzinę Tuszyńskich.
Pozdrawiam
Monika
Ostatnio zmieniony ndz 13 lip 2014, 19:30 przez MonikaS7, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo proszę o skontaktowanie mnie z Marianem Bogłowskim lub Aleksandrem Bogłowskim zarządzającymi drzewami rodzin Bogłowskich i Walczykowskich. Marianna Tekla Walczykowska (De domo Nowakowska) była siostrą mojego pradziadka Ignacego Apoloniusza Nowakowskiego. Byłaby dobra okazja wymienić się zebranymi materiałami i ... nawiązać nici rodzinne.
znalazłem na stronach MyHaritage dane rodziny Aleksa Szczesny i jego żony Anna Krzyżaniak (brata mojej babci Marianny Szczesny) i nie umiem się skontaktować z Cezarym Bułyka właścicielem strony:
Drzewo Witryna rodzinna / pp 72115321
Drzewo Witryna rodzinna / Moja rodzina Cezary
Prosiłbym w moim imieniu o napisanie do nie go (o ile to możliwe, ja od pół roku nie ma już możliwości korespondencji) listu o treści.
Chciałbym się z kontaktować z Panem ponieważ znalazłem na stronach MyHaritage dane rodziny Aleksa Szczesny i jego żony Anna Krzyżaniak (brata mojej babci Marianny Szczesny). Od 6 lat zbieram mozolnie dane o bracie moje babci Aleksie, który wyjechał na Śląsk z wielkopolskich Kołaczkowic. Mój adres mejlowy (mienkos@tlen.pl) Pozdrawiam Andrzej Mieńko wnuk Marianny Rettig z domu Szczesna urodzona w Oberhausen (Niemcy).
To tyle informacji. Wielkie dzięki za okazaną pomoc.
Witam.
Pierwszy raz zdarzyło mi się, że przyszedł do mnie mail od MyHeritage, że mam nowe połączenie Record Matches.
Otóż znaleziono w nim moją praprababcię Katarzynę Berger, wszystko co ja mogę zobaczyć umieszczam poniżej:
Katherine Berger
Indeks Zgonów w USA wg Ubezpieczenia Społecznego (SSDI)
Narodziny: Dzień Miesiąc 1891
Śmierć: Miesiąc 1974
Ostatnie miejsce zamieszkania: Miejsce
Rok urodzenia i śmierci się zgadza, więc jestem ciekaw, co z resztą. Bardzo proszę, jeśli to możliwe o zajrzenie do tego rekordu.
Witam
czy ktoś ma dostęp do archiwum gazet i czasopism na http://www.myheritage.pl/
chodzi mi o gazetę
The Post-Standard - Syracuse, New York - 14 lut 1977 strona 20
informacja o śmierci Anny Zwir
czy można ściągnąć obraz ten strony ?
znalazłam na MyHeritage interesujące mnie nazwiska, w związku z tym, jeśli to możliwe, mam prośbę o kontakt lub umożliwienie kontaktu z osobami prowadzącymi interesujące mnie 4 drzewa. Osoby nimi zarządzające to: Krzysztof Lepianka, Urszula Stolarczyk, Marcin Juszko i Robert Urbanek. A chodzi o Salomeę Cudną z d. Gadomską, Kazimierę Stolarczyk z d. Cudną, Janinę Siewierską zd. Tuszyńską i rodzinę Tuszyńskich.