Jak zdobyć akt ślubu z Ostrej Bramy mając wszyskie dane?

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Szymańska_Anna

Sympatyk

Post autor: Szymańska_Anna »

Witam serdecznie,
jak znaleźć akt ślubu i wpis w księgach ślubów mając datę i nazwiska
Antoni Piotr Kaczanowski ożenił się z Kazimierą Wilczyńską 07.02.1899r. w Kościele w Ostrej Bramie.
Szukam ich przodków, ale skąd zdobyć akt ślubu ww. osób? Czy ktoś wie w jaki sposób znalęźć mogę nr tego aktu i czy mogę gdzieś znaleźć skan tego dokumentu?
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jart »

Arturze,
czy byłaby szansa na Twoją pomoc odnośnie aktu ślubu Franciszka Bonisławskiego i Bronisławy Czerniawskiej - akt nr 28 z roku 1933?
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
ArturWilkicki

Sympatyk
Legenda

Post autor: ArturWilkicki »

Niestety mam tylko lata 1851/1869/1886/1899/1903/1908/1911
i 1870/1878/1880/1881

Artur
Ostatnio zmieniony pt 18 lip 2014, 11:59 przez ArturWilkicki, łącznie zmieniany 1 raz.
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jart »

Szkoda, ale dzięki za chęć pomocy!
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 28 times

Re: Jak zdobyć akt ślubu z Ostrej Bramy mając wszyskie dane?

Post autor: puszek »

Szymańska_Anna pisze:Witam serdecznie,
jak znaleźć akt ślubu i wpis w księgach ślubów mając datę i nazwiska
Antoni Piotr Kaczanowski ożenił się z Kazimierą Wilczyńską 07.02.1899r. w Kościele w Ostrej Bramie.
Szukam ich przodków, ale skąd zdobyć akt ślubu ww. osób? Czy ktoś wie w jaki sposób znalęźć mogę nr tego aktu i czy mogę gdzieś znaleźć skan tego dokumentu?
Akt tego ślubu to nr 13.
Piotr Kaczanowski kawaler 30 lat (rodzice: Wincenty Kaczanowski i Julia z Sinkiewiczów) i Kazimiera Wilczyńska panna 21 lat (rodzice: Ignacy Wilczyński i Joanna z Sinkiewiczów) poniżej link
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... at=1546535
Pozdrawiam
Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”