Obóz pracy HASAG

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kolos

Sympatyk

Obóz pracy HASAG

Post autor: kolos »

Bardzo proszę o informacje o obozie pracy HASAG w Skarżysko -Kamienna, gdzie można zasięgnąć informacji o osobach które były wykorzystywane do przymusowej pracy. Szukałem w straty. pl i nic. Gdzie jeszcze szukać ?
ajach

Sympatyk

Obóz pracy HASAG

Post autor: ajach »

wyślij zapytanie do Instytutu Pamięci Narodowej

http://www.skarzysko.org/modules.php?na ... nt&pid=605

Pozdrawiam
Elzbieta
Awatar użytkownika
magda_lena

Sympatyk
Legenda

Obóz pracy HASAG

Post autor: magda_lena »

Wojtek! W lutym czy marcu napisałam Ci odpowiedź na Twoją PW. Nie wiem, czy ją otrzymałeś. Tam Ci podałam linki, m.in. do informacji o Hasagu. Jeżeli ta wiadomość do Ciebie nie dotarła to napisz do mnie na maila w_mag(MAŁPA)poczta.fm Postaram się odtworzyć, to co wtedy pisałam.
Pozdrawiam, Magdalena
kolos

Sympatyk

Obóz pracy HASAG

Post autor: kolos »

Tak dostałem wiadomość, przeczytałem i jeszcze raz dziękuję, temat wcześniej dotyczył parafii Skarżysko Kamienna.

Pozdrawiam Wojtek
Awatar użytkownika
magda_lena

Sympatyk
Legenda

Obóz pracy HASAG

Post autor: magda_lena »

Wojtek, wszystko się zgadza, temat dotyczył parafii, ale podesłałam Ci też (m.in) link do książki o Hasagu. A moja wiadomość, jeszcze 2 dni temu, miała status: nie odebrana.
Ja tylko chciałam pomóc. Nie mieszkam w Skarżysku, ale tam są moje korzenie, trochę o tym mieście wiem, czasem bywam, mogłabym zasugerować, kogo tam prosić o informacje. Ale ... narzucać się nie będę. Twoja sprawa: chcesz tych informacji, czy nie chcesz :|
Pozdrawiam, Magdalena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”