Witam, poszukuję aktu zgonu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Poszukuję aktu zgonu Izydora Zwierzak - parafia Godynice -zmarł przed 1831, ostatnie jego dziecko które znalazłem urodziło się w 1811 roku, w metrykach jest brak aktów zgonu z 1816 roku, może właśnie wtedy zmarł. Gdzie szukać aktów z tego roku?
sprawdz tu:
http://www.ksiegi-parafialne.pl/index.p ... Itemid=323
lub zapytaj księdza w parafii
pozdrawiam
Elzbieta
http://www.ksiegi-parafialne.pl/index.p ... Itemid=323
lub zapytaj księdza w parafii
pozdrawiam
Elzbieta
Witam,
mógł też umrzeć w innej parafii będąc u swoich dzieci w gościnie. Ja już mam kilka takich przypadków. Zgon mógł też nastapić w podróży. Góral jechał do Wieliczki pohandlować i złapała go apopleksja w Wiśniowej, powiat Myślenice.
Czasem trzeba się oszukać aktu zgonu...
Gienia.
mógł też umrzeć w innej parafii będąc u swoich dzieci w gościnie. Ja już mam kilka takich przypadków. Zgon mógł też nastapić w podróży. Góral jechał do Wieliczki pohandlować i złapała go apopleksja w Wiśniowej, powiat Myślenice.
Czasem trzeba się oszukać aktu zgonu...
Gienia.
Witam, dla zainteresowanych. Otrzymałem odpowiedź z AP Łódź - aktów zgonów z roku 1816 z parafii Godynice niestety nie posiada w swoich zasobach.
Pozdrawiam Rafał
Pozdrawiam Rafał
- kwroblewska

Re: Witam, poszukuję aktu zgonu
Obawiam się, że się nie zachowały. Par. Godynice przynależy do AD Włocławek i w zasobach tego archiwum są księgi chrztów i małżeństw z 1816 rokiem ale brak jest księgi metrykalnej – zgony z lat 1807-1825rafał_z pisze:Otrzymałem odpowiedź z AP Łódź - aktów zgonów z roku 1816 z parafii Godynice niestety nie posiada w swoich zasobach.
---
Krystyna
Parafia Godynice należy do AP Łódź - to jest rejon Złoczewa ( stare woj sieradzkie).
Pozdrawiam Rafał
Pozdrawiam Rafał
- kwroblewska

Parafia Godynice należy do AD Włocławek. W archwum tym znajduja się księgi metrykalne tej parafii od 1708r.rafał_z pisze:Parafia Godynice należy do AP Łódź - to jest rejon Złoczewa ( stare woj sieradzkie).
Pozdrawiam Rafał
W AP Łódz są Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Godynicach
a księgi z parafii są w AD Włocławek.
___
Krystyna