Cmentarz farny w Białymstoku. Historia, indeks pochowanych.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
iwona.ciemny

Cmentarz farny w Białymstoku. Historia. Indeks pochowanych
33szuwarek
Ernestyna Mönch, zm.: 1889 rok – nie figuruje w indeksie
Juliusz August Mönch, zm.: 1890 rok – nie figuruje w indeksie
anowi1958
Buczkowski , lata 1940-1944 – nie figuruje,
SztylerE
Witkowska Antonina - pochówek w lipcu 1967 r., nr pozycji w cmentarnym spisie pochówków -254, grób w kwartale nr 48,
poza Antoniną nazwisko pojawia się kilkakrotnie we wskazanym okresie
Pozdrawiam
Iwona
Ernestyna Mönch, zm.: 1889 rok – nie figuruje w indeksie
Juliusz August Mönch, zm.: 1890 rok – nie figuruje w indeksie
anowi1958
Buczkowski , lata 1940-1944 – nie figuruje,
SztylerE
Witkowska Antonina - pochówek w lipcu 1967 r., nr pozycji w cmentarnym spisie pochówków -254, grób w kwartale nr 48,
poza Antoniną nazwisko pojawia się kilkakrotnie we wskazanym okresie
Pozdrawiam
Iwona
Dziękuje ślicznie
Mam jeszcze prośbę o sprawdzenie Witkowski Stanisław zm przed 1950- 1967
Dziekuję za pomoc
Mam jeszcze prośbę o sprawdzenie Witkowski Stanisław zm przed 1950- 1967
Dziekuję za pomoc
-
iwona.ciemny

Witkowski Stanisław - - pochówek w styczniu 1958 r., nr pozycji w cm. spisie pochówków 10, grób w kwartale nr 48.
W tym samym roku, w grudniu pochowana Aleksandra Witkowska, nr w spisie 493, grób również a kwartale nr 48.
Iwona
W tym samym roku, w grudniu pochowana Aleksandra Witkowska, nr w spisie 493, grób również a kwartale nr 48.
Iwona
Uprzejmie proszę o sprawdzenie czy są w wykazie: Cezary Nowakowski (zm. ok.1924 r.) i Wanda Nowakowska z d. Borkowska (zm. ok. 1915 r.). Dziękuję!
- Grażyna_Przybysz

Znalazłam w necie zdjęcie trzech grobów z cm. farny Karolina Pocztarska zm 1897, Stefania z Lenczewskich Pocztarska zm 1959. Obok jest grób Konstantego Pocztarskiego ale nie moge odczytać daty zgonu 1835 ?
Proszę o sprawdzenie
Pozdrawiam
Grażyna
Proszę o sprawdzenie
Pozdrawiam
Grażyna
Uprzejmie proszę o sprawdzenie czy są w wykazie: Jan i Janina DYRYNDA oraz TEOFILA TRZECIAK (około 1956r)
Pozdrawiam Danka
Pozdrawiam Danka
-
iwona.ciemny

Cezarze,
Wandy Nowakowskiej nie znalazłam, ale w latach 1910 - 1920 jest wiele osób, z nazwiskami na N, oznaczonych NN, tzn. Nie odczytano nazwiska (np. nieczytelne).
Cezary Nowakowski - zgon w lutym 1927 r., nr w spisie pochowkow 83, grób w kwartale 7
Iwona
Grażyno,
wykaz obejmuje lata od 1887 r., natomiast w wykazie miejsc zakupionych figuruje Pocztarski - zakupił podwójny grób w dniu 2 maja 1893 r. (lp. 5, kw.2, za 7 rubli)
Danko,
w indeksie odnalazłam jedynie Dyrynda Zdzisław Ireneusz, zgon w sierpniu 1959 r., nr w spisie pochowanych 380, grób w kwartale Anielska Górka.
Pozdrawiam Iwona
Wandy Nowakowskiej nie znalazłam, ale w latach 1910 - 1920 jest wiele osób, z nazwiskami na N, oznaczonych NN, tzn. Nie odczytano nazwiska (np. nieczytelne).
Cezary Nowakowski - zgon w lutym 1927 r., nr w spisie pochowkow 83, grób w kwartale 7
Iwona
Grażyno,
wykaz obejmuje lata od 1887 r., natomiast w wykazie miejsc zakupionych figuruje Pocztarski - zakupił podwójny grób w dniu 2 maja 1893 r. (lp. 5, kw.2, za 7 rubli)
Danko,
w indeksie odnalazłam jedynie Dyrynda Zdzisław Ireneusz, zgon w sierpniu 1959 r., nr w spisie pochowanych 380, grób w kwartale Anielska Górka.
Pozdrawiam Iwona
Bardzo serdecznie dziękuję! Czy mógłby ktoś z Białegostou wykonać fotografię grobu mojego dziadka Cezarego Nowakowskiego (zm. 1927); cmentarz farny w Białymstoku kwartał 7 (nr w spisie pochówków 83). Będę bardzo wdzięczny!
- Grażyna_Przybysz

-
iwona.ciemny

-
santakasia

-
iwona.ciemny

-
santakasia

Witam, jeszcze raz w sprawie Jana Wierzchowskiegoiwona.ciemny pisze:Katarzyno,
w 1924 r. figuruje Jan Wierzhowski (przez "h"), pochówek w październiku 1924 r. , nr pozycji w cmentarnym spisie pochówków 604, grób w kwartale 19.
Pozdrawiem
Iwona
Pozdrawiam, K.
-
iwona.ciemny

Katarzyno,
indeks w książce "Cmentarz farny w Białymstoku" nie daje możliwości sprawdzenia konkretnego grobu - przy nazwiskach jest tylko numer kwartału. Sprawdziłam wszystkie lata (dlatego tyle to trwało
) i nazwisko Wierzchowski/Wierzhowski pojawia sie tylko raz w 1924 r. Indeksy doprowadzone sa do 2011 r.
pozdrawiam
Iwona
indeks w książce "Cmentarz farny w Białymstoku" nie daje możliwości sprawdzenia konkretnego grobu - przy nazwiskach jest tylko numer kwartału. Sprawdziłam wszystkie lata (dlatego tyle to trwało
pozdrawiam
Iwona
[quote="Grażyna_Przybysz"]Również mam prośbę o zdjęcie z Cm. farny w Białymstoku grobów Pocztarskich lp.5, kw. 2 - są to jak wyżęj pisałam trzy groby obok siebie. To które mam jest b. niewyraźne.
Grażyna[/quote]
Grażyno przeszedłem wszystkie groby w kwaterze 2. Niestety grobu z nazwiskiem Pocztarski nie ma. Wiem ze tą 2. kwaterę wymyśliłąs z powodu zapisu o zakupie działki.Niestety nie ma to pokrycia w terenie a może potem odsprzedał albo oddał.
Dwie możliwości poszukania jezeli masz to niewyraźne zdjęcie. Jedna wyślij do mnie na email skan zdjęcia może mi cos ono podpowie, druga przejrzenie wszystkich lat pod kątem nazwiska Pocztarski co trochę pracochłonne ale możliwe.
Grażyna[/quote]
Grażyno przeszedłem wszystkie groby w kwaterze 2. Niestety grobu z nazwiskiem Pocztarski nie ma. Wiem ze tą 2. kwaterę wymyśliłąs z powodu zapisu o zakupie działki.Niestety nie ma to pokrycia w terenie a może potem odsprzedał albo oddał.
Dwie możliwości poszukania jezeli masz to niewyraźne zdjęcie. Jedna wyślij do mnie na email skan zdjęcia może mi cos ono podpowie, druga przejrzenie wszystkich lat pod kątem nazwiska Pocztarski co trochę pracochłonne ale możliwe.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel