Cmentarz farny w Białymstoku. Historia, indeks pochowanych.

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

iwona.ciemny

Sympatyk

Cmentarz farny w Białymstoku. Historia. Indeks pochowanych

Post autor: iwona.ciemny »

33szuwarek
Ernestyna Mönch, zm.: 1889 rok – nie figuruje w indeksie
Juliusz August Mönch, zm.: 1890 rok – nie figuruje w indeksie

anowi1958
Buczkowski , lata 1940-1944 – nie figuruje,

SztylerE
Witkowska Antonina - pochówek w lipcu 1967 r., nr pozycji w cmentarnym spisie pochówków -254, grób w kwartale nr 48,
poza Antoniną nazwisko pojawia się kilkakrotnie we wskazanym okresie

Pozdrawiam

Iwona
SztylerE

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: SztylerE »

Dziękuje ślicznie
Mam jeszcze prośbę o sprawdzenie Witkowski Stanisław zm przed 1950- 1967

Dziekuję za pomoc
iwona.ciemny

Sympatyk

Witkowski Stanisław - - pochówek w styczniu 1958 r., nr pozycji w cm. spisie pochówków 10, grób w kwartale nr 48.
W tym samym roku, w grudniu pochowana Aleksandra Witkowska, nr w spisie 493, grób również a kwartale nr 48.
Iwona
Awatar użytkownika
cezar

Sympatyk

Post autor: cezar »

Uprzejmie proszę o sprawdzenie czy są w wykazie: Cezary Nowakowski (zm. ok.1924 r.) i Wanda Nowakowska z d. Borkowska (zm. ok. 1915 r.). Dziękuję!
Awatar użytkownika
Grażyna_Przybysz

Członek PTG
Legenda

Post autor: Grażyna_Przybysz »

Znalazłam w necie zdjęcie trzech grobów z cm. farny Karolina Pocztarska zm 1897, Stefania z Lenczewskich Pocztarska zm 1959. Obok jest grób Konstantego Pocztarskiego ale nie moge odczytać daty zgonu 1835 ?
Proszę o sprawdzenie
Pozdrawiam
Grażyna
mdanka

Sympatyk

Post autor: mdanka »

Uprzejmie proszę o sprawdzenie czy są w wykazie: Jan i Janina DYRYNDA oraz TEOFILA TRZECIAK (około 1956r)
Pozdrawiam Danka
iwona.ciemny

Sympatyk

Cezarze,
Wandy Nowakowskiej nie znalazłam, ale w latach 1910 - 1920 jest wiele osób, z nazwiskami na N, oznaczonych NN, tzn. Nie odczytano nazwiska (np. nieczytelne).
Cezary Nowakowski - zgon w lutym 1927 r., nr w spisie pochowkow 83, grób w kwartale 7
Iwona
Grażyno,
wykaz obejmuje lata od 1887 r., natomiast w wykazie miejsc zakupionych figuruje Pocztarski - zakupił podwójny grób w dniu 2 maja 1893 r. (lp. 5, kw.2, za 7 rubli)
Danko,
w indeksie odnalazłam jedynie Dyrynda Zdzisław Ireneusz, zgon w sierpniu 1959 r., nr w spisie pochowanych 380, grób w kwartale Anielska Górka.
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
cezar

Sympatyk

Post autor: cezar »

Bardzo serdecznie dziękuję! Czy mógłby ktoś z Białegostou wykonać fotografię grobu mojego dziadka Cezarego Nowakowskiego (zm. 1927); cmentarz farny w Białymstoku kwartał 7 (nr w spisie pochówków 83). Będę bardzo wdzięczny!
Awatar użytkownika
Grażyna_Przybysz

Członek PTG
Legenda

Post autor: Grażyna_Przybysz »

Dziękuję, za cenną informację. Również mam prośbę o zdjęcie z Cm. farny w Białymstoku grobów Pocztarskich lp.5, kw. 2 - są to jak wyżęj pisałam trzy groby obok siebie. To które mam jest b. niewyraźne.

Pozdrawiam
Grażyna
iwona.ciemny

Sympatyk

Informacjami z książki chętnie służę, ale w sprawie zdjęć nie jestem w stanie pomóc - jestem z Bydgoszczy :D
iwona
santakasia

Sympatyk

Post autor: santakasia »

Witam, będę wdzięczna za sprawdzenie Jana Wierzchowskiego zmarłego w 1924 roku.
Pozdrawiam, Katarzyna
iwona.ciemny

Sympatyk

Katarzyno,
w 1924 r. figuruje Jan Wierzhowski (przez "h"), pochówek w październiku 1924 r. , nr pozycji w cmentarnym spisie pochówków 604, grób w kwartale 19.
Pozdrawiem
Iwona
santakasia

Sympatyk

Post autor: santakasia »

iwona.ciemny pisze:Katarzyno,
w 1924 r. figuruje Jan Wierzhowski (przez "h"), pochówek w październiku 1924 r. , nr pozycji w cmentarnym spisie pochówków 604, grób w kwartale 19.
Pozdrawiem
Iwona
Witam, jeszcze raz w sprawie Jana Wierzchowskiego :-) czy istnieje możliwość sprawdzenia, czy jacyś inni Wierzchowscy byli pochowani w tym samym grobie?
Pozdrawiam, K.
iwona.ciemny

Sympatyk

Katarzyno,
indeks w książce "Cmentarz farny w Białymstoku" nie daje możliwości sprawdzenia konkretnego grobu - przy nazwiskach jest tylko numer kwartału. Sprawdziłam wszystkie lata (dlatego tyle to trwało :D ) i nazwisko Wierzchowski/Wierzhowski pojawia sie tylko raz w 1924 r. Indeksy doprowadzone sa do 2011 r.
pozdrawiam
Iwona
Awatar użytkownika
hykiel

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: hykiel »

[quote="Grażyna_Przybysz"]Również mam prośbę o zdjęcie z Cm. farny w Białymstoku grobów Pocztarskich lp.5, kw. 2 - są to jak wyżęj pisałam trzy groby obok siebie. To które mam jest b. niewyraźne.
Grażyna[/quote]
Grażyno przeszedłem wszystkie groby w kwaterze 2. Niestety grobu z nazwiskiem Pocztarski nie ma. Wiem ze tą 2. kwaterę wymyśliłąs z powodu zapisu o zakupie działki.Niestety nie ma to pokrycia w terenie a może potem odsprzedał albo oddał.
Dwie możliwości poszukania jezeli masz to niewyraźne zdjęcie. Jedna wyślij do mnie na email skan zdjęcia może mi cos ono podpowie, druga przejrzenie wszystkich lat pod kątem nazwiska Pocztarski co trochę pracochłonne ale możliwe.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”