Kto znalazł swoich dzięki indeksom z Geneteki?

w tym bazy PTG : Geneteka, Metryki .. Nasze bazy, Wyszukiwarki na Genealodzy.pl oraz szukaj w Postach i Tematach.. na Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Nowinka

Sympatyk

Post autor: Nowinka »

Pojawiła się okazja by podziękować indeksującym,ja również odnalazłam "swoich " dzięki Waszej, wspaniałej bezinteresownej pracy.
Pozdrawiam serdecznie
Basia
Awatar użytkownika
WPawlica
Adept

Post autor: WPawlica »

Witam wszystkich genealogów!!!,
Kilka aktów dzięki genetece odnalazłem, teraz sam indeksuję i będe indeksował, pomimo tej całej "zawieruchy". Nasi przodkowie czekaja.

Pozdrawiam serdecznie.
WPawlica
Tylingo_Bozena

Sympatyk
Tytan

Post autor: Tylingo_Bozena »

Witam wszystkich !
Ja też dzieki Genetece znalazłam jedną cześć rodziny. Teraz indksuję i szukam dalej. A indeksuje, bo sprawia mi to przyjemność.
Pozdrawiam Bożena.
Awatar użytkownika
Czerkawska_Ewa

Sympatyk
Legenda

Post autor: Czerkawska_Ewa »

W przypadku takich rodzin jak moja, mobilnych, tylko dzięki Genetece udaje mi się ustalić ich losy. Gdy przesyłam innym członkom rodziny kolejny znaleziony akt, są bardzo zdziwieni, bo nie mieli o tym pojęcia.

Pozdrawiam,

Ewa
Awatar użytkownika
pgozd200

Sympatyk

Post autor: pgozd200 »

Ja również pragnę podziękować wszystkim indeksującym, gdyż dzięki tylko ich pracy odnalazłem przodków ze wszystkich linii do połowy XVIII w. i uważam, że nieważne jest ile ktoś zindeksował( to przecież nie są zawody). Ważne jest, że wogóle ktoś się tym zajmuje i być moż nawet skromna ilość jego indeksów pomogła jakiemuś poszukiwaczowi trafić na brakujące ogniwo w jego drzewie. Sam niestety nie mogę sobie pozwolić na zaangażowanie w indeksację i dlatego bardzo dziękuję wszystkim, którzy poświęcają swój czas abym ja mógł zgłębić wiedzę o moich przodkach. DZIĘKUJĘ.

Piotr
Awatar użytkownika
Michał_Fronczak

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Michał_Fronczak »

I ja również chciałem podziękować wszystkim indeksujacym, szczegolnie parafie Poniechowo i Głusk-Leoncin. Dzięki nim znalazłem sporą liczbę krewnych. Ale chciałbym również podziękować fotografującym, numerujacym i wszystkim innym zaangażowanym w projekt dzięki których pracy jestem w poszukiwaniach tu gdzie jestem. Bez nich nie byłoby to możliwe.
Michał
Pozdrawiam
Michał Fronczak
Jan_Cze

Sympatyk

Post autor: Jan_Cze »

Ja także chciałem podziękować wszystkim indeksującym, szczególnie parafię Leszno. Dzięki genetyce znalazłem sporą liczbę krewnych i sprawiłem niespodziankę i radość w rodzinie.
Janek
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Jestem ogromnie wdzięczna wszystkim osobom indeksującym, fotografującym i w każdy inny sposób ułatwiającym poszukiwania genealogiczne. Dzięki genetece znalazłam ślady wędrówek moich przodków. Bez geneteki szukałabym po omacku i nie wiem, czy życia by starczyło. Ponieważ nie należę do pokolenia komputerowego, więc staram się podzielić tym, co potrafię robić.

Dodam jeszcze, że również odkryłam kilka tajemnic rodzinnych.

Serdecznie pozdrawiam,
Monika
magdalena72

Sympatyk
Ekspert

Post autor: magdalena72 »

Trafiłam na genealogów dzięki Projektowi poznań i wyszukiwarce Basia - i tu zostałam, początki to indeksy z Dąbia nad Nerem dzięki temu trafiłam po nitce do kłębka i znalazłam swoich w Wielkopolsce,
potem byłam całkowicie zaskoczona jak okazało się, że część rodziny to z okolic Włoszczowej - a tych bym nigdy bez geneteki i metryk nie znalazła;

Staram się podziękować przez indeksowanie
Pozdrawiam Magdalena
Jakub_Rokita

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Jakub_Rokita »

Ja jestem bardzo wdzięczny Grażynie Nowak, gdyż dzięki jej pomocy odnalazłem akt urodzenia mojego prapradziadka i genealogia poszła dalej ;). Znalazłem nawet dalszą rodzinę i pisałem do nich, ale jakoś nie odpisują :(
Pozdrawiam - Jakub Rokita
LenkaW

Sympatyk

Post autor: LenkaW »

Pomysłodawcy Geneteki, osoby fotografujące metryki, osoby indeksujące, a wśród nich Bartosz Choroszewski, Krystyna Makowiecka, Barbara Sznober, Barbara Kubacka, kolokolo, p.Danecka i, ostatnio bardzo mi pomagający Artur Wilkicki, to Ci, którym zawdzięczam wiele, czasem nieoczekiwanych wiadomości o moich przodkach.
Jestem im bardzo wdzięczna za Ich trud, zapał i cierpliwość do tego, tak pożytecznego zajęcia.
Wielu osobom na tym forum jestem wdzięczna za pomoc, choćby w interpretowaniu znalezisk w Genetece, ale to już inny wątek.
Jeśli moje podziękowanie wyszło patetycznie, to widać, tak wyjść musiało!

Z najserdeczniejszymi podziękowaniami i pozdrowieniami
Helena
Al_Mia

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Al_Mia »

Skladam wielkie podziękowania wszystkim którzy mają swój udział w tworzeniu dzieła.
Bardzo wiele skorzystałam z zasobów genetyki i poczekalni.
Szczególne podziękowania przesyłam Piotrowi Romanowskiemu, dzięki pomocy Piotra nie utknęłam w poszukiwaniach moich przodków.

Wszyscy jesteście wspaniali.
:k: :k: :k: :k: :k:

pozdrawiam

Ala
Pokmarek

Sympatyk

Post autor: Pokmarek »

Wielkie Podziękowania
Dzięki indeksacji odnalazłem swoich .
Szczególne podziękowania za Kulesze Kościelne .
Byłoby wspaniale gdyby trafiły do indeksacji Sokoły :D :D :D
Jeszcze raz dziękuje
Marek
slawek_krakow

Sympatyk

Post autor: slawek_krakow »

Ja chciałem podziękować zarówno autorom indeksów jak i administratorom, że wreszcie udało się utworzyć wątek na forum PTG, który w przeciągu pięciu dni wygenerował niemal 150 postów i 9000 unikalnych odsłon. Niewątpliwie sukces polskiego środowiska genealogicznego w kategorii "propagowanie genealogi wśród gawiedzi". Aż chce się żyć.
maciuss2

Sympatyk

Post autor: maciuss2 »

Przyłączam się do podziękowań. Dzięki wam rozpocząłem swoją przygodę z genealogią.
Dziękuję wszystkim zarówno indeksującym jak i bezinteresownie tłumaczącym.
Najbardziej dziękuję za Łaskarzew.

Pozdrawiam
Maciek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”