Informacja dotyczy najprawdopodobniej mojego pradziada Marcina Madlińskiego:

Mam nadzieję, że ten obrazek się wklei.
Pozdrawiam
Krzysztof
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Oj, Krystyno daj spokój sobie i nam z tymi uwagami bo domyśliłam się, że pytający zrobił po prostu literówkę skoro w Kurierze było nazwisko Madaliński. Prosił o pomoc i my wszyscy chcemy mu pomóc, a twoje pouczenia są zbędne i nie na miejscu. Postaraj się być pomocna dla pytających, a nie dyskredytuj innych. Czasami można być tylko śmiesznym udając takie przemądrzałe dziecko, które wszystko wie i wszystkich poucza.kwroblewska pisze:Krzysztof podaje nazwisko pra - Marcin Madliński
A „Kurier Warszawski” i Janina i Andrzej – Madaliński, to są dwa różne nazwiska, nieprawdaż?
___
Krystyna
https://www.google.pl/?gws_rd=cr,ssl#q= ... c+chomikujJanina_Tomczyk pisze:Ps. Mój syn przypomina sobie, że w programie TV o Ziemi Łódzkiej pan Ryszard Bonisławski bardzo znany łódzki przewodnik i obecnie senator RP opowiadał o tych terenach i o Puszczy Bolimowskiej oraz wspominał Madalińskich. Może w Łódzkim Ośrodku Telewizyjnym mają to nagranie i udostępnią
Janina

Witaj Andrzeju,AndrzejG pisze:Ja ze swojej strony pójdę na cmentarz Św. Stanisława w Skierniewicach i spróbuję odszukać grób z nazwiskiem Madalińskiego o którym pisałem we wcześniejszym poście i coś się dowiedzieć i przejrzę ,,Historię Skierniewic,,Józefackiego którą mam w swoich zbiorach może jest tam wzmianka o Madalińskim .------------ dam znać.
Pozdrawiam Andrzej.