Jak w tytule - prawda czy fałsz ?, czy prawda z książki J.T. Grossa, czy prawda w dokumentach sądowych ?.
http://serwer1348234.home.pl/arch/lomza/index.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pogrom_w_Jedwabnem
Longin.
Prawda czy fałsz ?.
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Komorowski_Longin

-
Sawicki_Julian

Prawda czy fałsz ?.
Witam Longin, nie czytałem książki Grossa, mam także w prezencie kiedyś modną o Lechu Wałęsie, ale choć leży prawie 10 lat, to nie przeczytam ; dlaczego, bo papier wszystko przyjmuje, dodam że do Solidarności należałem i strajkowałem, bo na kartki żywność była. Są też dwie Biblie, jedna ta którą napisali Żydzi i druga ta z kościoła, ksiądz mówi ze ta jest ważna która ma księgi rodzaju.
Po mojemu to to co mówią świadkowie w Sądzie jest prawdą, a ten co pisze książki, to po to by wybielić winnych i to jest fałsz w przypadku Grossa ( głos tych co ją czytali ) ; pozdrawiam - Julian
Po mojemu to to co mówią świadkowie w Sądzie jest prawdą, a ten co pisze książki, to po to by wybielić winnych i to jest fałsz w przypadku Grossa ( głos tych co ją czytali ) ; pozdrawiam - Julian
- Komorowski_Longin

Prawda czy fałsz ?.
Ja tej książki też nie czytałem, zadałem to pytanie na podstawie różnych rewelwcji medialnych, a gdy przypadkowo natknąłem się na te zapisy z archiwum łomżyńskiego to pytanie to samo się ciśnie na usta, tam nie ma ani jednego zeznania o udziale Polaków w tym mordzie, i te zeznania pochodzą z 2-4 lat po wojnie, więc komu wierzyć, naocznym świadkom zeznającym pod przysięgą czy kilkadziesiąt lat póżniej napisanej książce.
Longin.
Longin.
Pozdrawiam Longin
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 3 times
- Kontakt:
Re: Prawda czy fałsz ?.
Tak Julianie. Jezus i apostołowie byli polakami Polakami i tylko udawali Żydów. Ale to tajne informacje nie można o tym pisać bo FSB wszystko szpieguje.Sawicki_Julian pisze: dodam że do Solidarności należałem i strajkowałem, bo na kartki żywność była.
Są też dwie Biblie, jedna ta którą napisali Żydzi i druga ta z kościoła, ksiądz mówi ze ta jest ważna która ma księgi rodzaju.
Twój Ksiądz chyba powinien wrócić do seminarium na krótki kurs przypominający. Albo zgłoś to do biskupa. Ale mogą go zawiesić albo przenieść na emeryturę za głoszenie herezji.
A Ty Longinie kup sobie książkę. Nie musisz Grossa.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/55450/my-z-jedwabnego
Albo wsiądź i tam pojedź.
Możesz też pojechać np na Wołyń. Granica otwarta cały czas. Tam też mają pewnie zeznania pod przysięgą, kto zabił Polaków.
Będziesz miał porównanie.
pozdrawiam
Piotr
Piotr
- Komorowski_Longin

Nie obstaję za którą kolwiek obcją, nasuwa się tylko pytanie gdzie jest prawda, i dlaczego prawdą ma być to o czym pisze min. Gross, ja tego nie neguję, tylko dlaczego mam wierzyć "wnukowi", a nie "dziadkowi" który to widział. Tak przynajmniej mówią dokumenty.
Longin.
Longin.
Pozdrawiam Longin
-
Sawicki_Julian

Witam Longin, wiem ze my stare wróble znający biedę mamy inaczej pokładane w głowie. Ostatnio zaczyna mi się podobać telewizja TVN, bo nie o polityce gadają, ale o dzielnym kogucie i był długi wywiad. Także z życia wzięte obserwuję jakie teraz są mądre zwierzęta, np. piesek kundel u sąsiada, jak nie może gościa ugryźć w nogę, bo przy tym szczeka i każdy atakowany nie daje się ugryźć. Ale i ten kundelek teraz zmądrzał, po cichu podleci do gościa i jak nie daje się ugryźć to go chociaż obsika po nogawce. Tu nie ma nic z prawdą Grossa, ale z zachowaniem się ludzi ...... ; pozdrawiam - Julian