Dzierążnia, lata 1858 i 1859

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
e_karczmarczyk

Sympatyk

Post autor: e_karczmarczyk »

Kochani, czy ktoś bywa(ł) w Dzierążni i może coś wie o tych rocznikach? Księgi z AP są dostępne w GenBazie, ale brakuje właśnie dwóch roczników, natomiast nie wiem, co jest w parafii. Nie do końca rozumiem wpis w "Katalogu zasobów metrykalnych". Czy zgony są tylko z 1826 roku, czy od 1826 do dziś?

Jest to dla mnie ważne, bo akurat moja prapraprababka prawdopodobnie zmarła w tej parafii, w Szyszczycach, w ciągu tych feralnych dwóch lat. W 1856 roku urodziła syna, w zgonach się nie pojawia, a w akcie ślubu córki w 1860 zapisano, że już nie żyje. Dobrze byłoby uściślić datę jej zgonu.
Pozdrawiam, Ela
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Najlepiej dowiedzieć sie samemu ;)
tel. 41-352-70-05
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
e_karczmarczyk

Sympatyk

Oj tam, oj tam ;)
Zadzwonię i od razu się dowiem, że nie ma, a tak jeszcze mogę się łudzić przez jakiś czas.

A tak na poważnie, to do Dzierążni mam daleko, więc gdyby ktoś miał dostęp do tych ksiąg, może udałoby się coś wcześniej ustalić. Ale jeśli się nikt nie odezwie, oczywiście zadzwonię do parafii. Też mam ten numer.
Pozdrawiam, Ela
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Awatar użytkownika
keret

Sympatyk
Adept

Post autor: keret »

Witaj
Niewiele to wniesie w postawione przez Ciebie pytanie ale jakiś czas temu podawano że w parafii są cytuje " księgi metrykalne ochrzczonych od 1847 r., zaślubionych i zmarłych od 1826 r. - częściowo zdekompletowane. "

Pozdrawiam
Maciej Terek
Awatar użytkownika
e_karczmarczyk

Sympatyk

Dziękuję bardzo.
Masz rację, niestety, "częściowo zdekompletowane" to niewiele wyjaśnia.
Pozdrawiam, Ela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”