Cmentarze Lublina - proszę o zdjęcie grobu

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Lublin ul.Lipowa

Post autor: A.Michałowski »

Witam,
Mam prośbę do osób mieszkających w Lublinie o zrobienie zdjęcia na cmentarzu przy ul.Lipowej; kwatera 28,rząd VIII,nr grobu 9,pochowani,Cecylia Kuncewicz 1951 i Mirosława Kuncewicz Mazurek 1982.

Pozdrawiam,

Aleksander.
Gośka

Sympatyk
Legenda

Lublin ul.Lipowa

Post autor: Gośka »

Witaj Aleksandrze. Jak niezbyt pilne to w weckend moge zrobić (chyba że coś stanie na drodze).
Pozdrawiam - Gośka :)
Pozdrawiam - Gośka
Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Lublin ul.Lipowa

Post autor: A.Michałowski »

Bardzo prosze,będę czekał.

Pozdrawiam,

Aleksander. 8)
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Lublin cmentarz przy Lipowej - prośba o pomoc

Post autor: Maślanek_Joanna »

Witam,
w sieci odkryłam grób mojego przodka Jordana Skomorowskiego na lubelskim cmentarzu przy u. Lipowej http://nieobecni.com.pl/index.php?s=grob&id=2899
SEKCJA 7, RZĄD XI, NUMER 12.
Czy ktoś na miejscu mógłby zrobić dla mnie przyzwoite zdjęcia wszystkich inskrypcji z tego grobu albo je dokładnie przepisać?
Nie wiem jakie tam są zwyczaje, ale czy można zajrzeć do administracji/kancelarii i zapytać o powiązania rodzinne pochowanych w tym grobie osób? Bo ja wiem tylko o Jordanie :(.
Będę bardzo wdzięczna, mogę zaoferować podobną pomoc na Komunalnych Powązkach w Warszawie lub w Pruszkowie.
Pozdrawiam i liczę na pozytywny odzew ;)
Joanna
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: maria.j.nie »

Witam

Uprzejmie proszę nie otwierać nowego Tematu "Lublin cmentarz przy Lipowej - prośba o pomoc" na forum (podforum): Ja i Genealogia

Jest już temat "Cmentarze Lublina - proszę o zdjęcie grobu" http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-9976.phtml > Dział : Poszukiwania http://genealodzy.pl/PNphpBB2-index-c-6.phtml jest ogólnodostępne forum (podforum): Cmentarze : http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-57.phtml

Wątek tematyczny "Lublin cmentarz przy Lipowej - prośba o pomoc" przeniosłam i połączyłam z istniejącym tematem "Cmentarze Lublina - proszę o zdjęcie grobu "

Uprzejmie proszę przed wysłaniem wypowiedzi/zapytania sprawdzić jakie są działy i forum (podforum) tematyczne [Wejdź na Forum] http://genealodzy.pl/PNphpBB2.phtml (Forum strona główna)

Pozdrawiam serdecznie Maria
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Przepraszam, nie chciałam wprowadzać zamieszania, tylko niebyt sprawnie potrafię poruszać się i wyszukiwać co mi potrzebne na tych wszystkich wątkach :(
Joanna
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Re: Lublin cmentarz przy Lipowej - prośba o pomoc

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

Maślanek_Joanna pisze:Witam,
w sieci odkryłam grób mojego przodka Jordana Skomorowskiego na lubelskim cmentarzu przy u. Lipowej http://nieobecni.com.pl/index.php?s=grob&id=2899
SEKCJA 7, RZĄD XI, NUMER 12.
Czy ktoś na miejscu mógłby zrobić dla mnie przyzwoite zdjęcia wszystkich inskrypcji z tego grobu albo je dokładnie przepisać?
Nie wiem jakie tam są zwyczaje, ale czy można zajrzeć do administracji/kancelarii i zapytać o powiązania rodzinne pochowanych w tym grobie osób? Bo ja wiem tylko o Jordanie :(.
Będę bardzo wdzięczna, mogę zaoferować podobną pomoc na Komunalnych Powązkach w Warszawie lub w Pruszkowie.
Pozdrawiam i liczę na pozytywny odzew ;)
Joanna

Byłem dziś na cmentarzu i masz dane:
Jordan Walenty SKOMOROWSKI
b.sędzia Trybunału Lubelskiego żył 82 l zm.4.07.1868

W tym samym grobie są następujące osoby:
Franciszka Skoromowska ur.15.06.1904, zm. 18,.12.1990
Stanisław Skoromowski ur. 3.05.1903 zm. 21.08.1983
Maria Skomorowska-Jakusiewicz z/d Ziółek ur 15.07.1862 zm.30.10.1920
Józef Skomorowski ur 1851 zm 1916r.
Do tego grobu z tył jest przystawiona tablica pozioma i na niej jest napis
Ludwika Lewandowska z/d Rupniewska żyła lat 63 zm.7.02.1866

Podaj mi na pw lub maila swój adres mailowy wyślę Ci zdjęcia i plan cmentarza. Łatwo trafić, bo to główna aleja koło kaplicy.Chowano w niej ludzi zasłużonych. Dodam,że grób jest zadbany, widać,że ktoś tam zagląda.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Urszula_Pogoń »

Szanowni Państwo, może ktoś z Was mógłby wykonać zdjęcie grobu na cmentarzu przy ul. Lipowej?
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

No ale jakiego ? Nazwisko, nr kwatery rząd grób itd....
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Jest to grób ziemny, być może nie ma na nim tabliczki lub słabo czytelna - Wincenty STano zm. 1948 rok.
Sektor XIX A, rząd 2 grób 30.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Ula, jeżeli jest opłacony to jest, będę w czwartek.. A może ktoś z tutejszych w Lublinie sie interesuje tym grobem.....
Ostatnio zmieniony wt 07 paź 2014, 09:04 przez Burdziński_Krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Grób jest opłacony i istnieje - informację otrzymałam w kancelarii.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Byłem dziś na cmentarzu. Tylko czy dobrze podałaś dane grobu? Pod tym nr są inne pochówki: Majchrowscy Lucjan i Halina z Zawadzkich oraz żołn AK Stanisław Głowala. Jeżeli to tak jest daj mi swojego maila wyślę Ci zdjęcia. Nazwiska Wincenty Stano w całej kwaterze nie znalazłem.
Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Takie namiary podano mi w kancelarii. Miało być jak pisałam - grób ziemny ze słabo czytelną tabliczką, XIX A, rząd 2 grób 30.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

No to takiego tam nie ma, chyba,że obok jest jakiś grób- brak tabliczki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”