Zubowszczyzna w powiecie Wolkowyska gmina Tereszki

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: vnukinga »

Dziekuje panie Albinie.

Pozdrawiam

Kinga Vnuk
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Panie Albinie
Nie obrażam sie , pół roboty Pan załatwił . myślałem że w Archiwum przerwa . Wysłałem na priva list z koncepcja jak to załatwić.
Pani Kingo
Oficjalne wystapienie Pani do archiwym wydaje się niezbędne. Po pierwsze w grę wchodzi ustawa o ochronie danych osobowych, po drugie w archiwum nie mozna robic zdjęc.
Pozdrawiam
J. Jamiołkowski
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Dziekuje Panie Jerzy.
Napisze do archiwum z oficjalnym wystapieniem o odpis akt. A tak ciekawosci, czy jest wiadomo czy znajduja sie tam rowniez akta parafii Repla z koncz XIX wieku? Moja prababcia Weronika urodzila sie w 1889 roku i jej rodzice pochodzili z tamtej parafii. (Urodzeni prawdopodobnie w latach 1859-1879)

Dziekuje i pozdrawiam!

Kinga Vnuk
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Wypis to akurat zostanie sporządzony bez problemu, zdaje sie po zainkasowaniu 40 zł. Gdyby jednak Pani chciała zdjęcie to radzę próbować (argumentem sa wartości sentymentalne) , taką zamianę chyba daje sie załatwić. przynajmniej mnie w swoim czasie udało sie. Ma Pani istotny argument - odległość.
Repla . Moja znajoma, która szukała w Repli nie odpowiada . Mam nadzieje że nie zmieniła adresu meilowego i jest tylko na wakacjach.
Repla jest u mormonów ale lata przed 1820 , coć chyba jest w Grodnie ale tez stare lata. Problemem jest czy i gdzie sa księgi Repli z lat 1864 1922.
Jesli gdzieś to prawdopodobnie tylko Wilnie. Na pewno były tam jakieś spisy parafialne.
Proponuje poczekać moze p . Alicja sie odezwie albo słać meila do Wilna i od razu pod oba hipotetyczne źródła tj. Archiwum historyczne i Biblioteke Litewskiej Akademii Nauk .
Zdecydowanie radze pisac po angielsku,pisanie po polsku - delikatnie mówiąc - nie pomaga
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Dziekuje jeszcze raz, Panie Jerzy.
Wystosuje stosowne prosby rowniez i do podanych instytucji wilenskich.

Pozdrawiam.

Kinga Vnuk
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Pani Kingo na priva przesłałem informacje z kontaktem do p. Alicji
pozdrawiam
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Dziekuje uprzejmie Panie Jerzy!
:)
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”