Familysearch - Polska, dostęp do ksiąg 1600-1950

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

beata1967

Post autor: beata1967 »

powracam jeszcze raz do mojej prośby do Anety i MirQa bo mam problem na FS chcę przeglądać roczniki Zakrzówek więć nmproszę od początku pokierować jak to zrobić bo coś robię nie tak nie mam możliwości wejścia może moja przeglądarka jest nie taka korzystam z Opery - Dziękuje za pomoc Beata
Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piotr_nojszewski »

Nie ma problemu moim zdaniem.
MireQ podał dobry link.

To zapewne problem z przeglądarką- zainstaluj nowszą. W moim chromie bez problemu ale w explorerze 8 strona FS praktycznie u mnie nie chodzi.

Poniżej inny link do zestawienia - przekopiuj do okna przeglądarki. Może zadziała.

https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D1867931
pozdrawiam
Piotr
beata1967

Post autor: beata1967 »

Dzięki serdeczne skorzystałam z Chroma i działa wszystko sie otwieta to była wina przeglądarki Pozdrawiam
keri2503

Sympatyk

Post autor: keri2503 »

Czy za pomocą FamilySearch znajdę księgi z miejscowośći Trzcianka. Pytam, ponieważ centrum genealogiczne będzie czynne dopiero od września a zależy mi na czasie. Czy nadal trzeba tak długo czekać we Wrocławiu na zamówione mikrofilmy ?
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Post autor: benyzet »

Dzień dobry Wszystkim. Mam ogromną prośbę, poszukuję kogoś,kto odwiedza Centrum Historii Rodziny u Mormonów dość często. Chodzi mi o Warszawę lub Wrocław. Mają tam na swoim komputerze(nie trzeba zamawiać mikrofilmów,tylko się umówić na skorzystanie z ich komputera),księgi metrykalne z Meduchy dawne woj.Stanisławowskie z lat 1902-1944. Chodziło by mi o spisanie paru aktów parafialnych osób występujących w moim drzewie. Pokryję koszty. Mam do Wrocławia ok.150 km, a do Warszawy ponad 300 km.Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam Grzegorz
Z pozdrowieniami Grzegorz
--------------------------------------------------
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Mirek.Kozak »

keri2503 pisze:Czy nadal trzeba tak długo czekać we Wrocławiu na zamówione mikrofilmy ?
Wroclaw nie ma tutaj nic do rzeczy.
Po zamowieniu i oplaceniu mikrofilmow czeka sie na transport. Jesli film juz byl zamawiany do Europy, to po jego zwrocie jest przechowywany w Bad Homburg w Niemczech. Jesli nie zostal zwrocony lub jesli jeszcze nie byl zamawiany do Europy, to nastepuje wykonanie jego kopii w USA i wysylka do Niemiec, a nastepnie do Wroclawia. Jesli film jest w Bad Homburg - to we Wroclawiu moze byc juz po 4-6 dniach, jesli nie ma - to czas oczekiwania siega czesto 3 miesiecy. Osobiscie ciesze sie, jesli film nie przychodzi w drugim tygodniu od zamowienia - bo wiem, ze to bedzie nowa kopia, nie bedzie podrapana i na pewno bedzie czytelna.
benyzet pisze:Mam ogromną prośbę, poszukuję kogoś,kto odwiedza Centrum Historii Rodziny u Mormonów dość często. Chodzi mi o Warszawę lub Wrocław. Mają tam na swoim komputerze(nie trzeba zamawiać mikrofilmów,tylko się umówić na skorzystanie z ich komputera),księgi metrykalne z Meduchy dawne woj.Stanisławowskie z lat 1902-1944.
https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library

Wyobraz sobie, ze tego mikrofilmu nie maja na swoim komputerze... ten mikrofilm trzeba zamowic...
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Post autor: benyzet »

Ok. Mireq. Dzięki za info. Pozdrawiam Grzegorz
Z pozdrowieniami Grzegorz
--------------------------------------------------
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Awatar użytkownika
Paula257

Sympatyk
Adept

Post autor: Paula257 »

Czy ktos wie, czy Familysearch udostepni on-line inne mikrofilmy z Polski? Od dluzszego czasu nic sie nie dzieje w AKTUALIZACJI.
bogda252

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: bogda252 »

Bardzo prosze o pomoc.
Jak mogę odnaleźć księgi z Korsowa powiat Brody z lat 1800-1930?
Pozdrawiam.
Bogusława Stawska-Kaszczyniec
Bogusława Stawska-Kaszczyniec
Terluk

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Terluk »

Witam!
Gdzie mogą być księgi w FamilySearch z Tarnowskich Gór, Starych Tarnowic, Radzionkowa ?
Kiedyś były w Katowicach.

Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: valdeq »

Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Terluk

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Terluk »

Dziękuję. Miłego popołudnia.

Teresa
Meduza

Sympatyk

Post autor: Meduza »

jak wyszukać akta dotyczące Warszawy ? pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

Meduza pisze:jak wyszukać akta dotyczące Warszawy ? pozdrawiam Anna
a moze by tak blizej - warszawska parafia i rok?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”