Przyczyna zgonu - hydropa?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Hej mam prośbę. W interesującym mnie akcie zgonu z 1865r. wpisano hydropa? Cóż to takiego?
-
Białobrzeski_Marek

puchlina wodna
, niech zgadnę, była to pewnie jej odmiana - puchlina brzuszna, a zgon dotyczył kobiety w wieku produkcyjnym?
Marek
Marek
-
Białobrzeski_Marek

- MariaŁopaciuk

Re: Przyczyna zgonu - hydropa?
http://www.genpol.com/Poradnik-GenPol-art44.htmltaraxacum pisze:Hej mam prośbę. W interesującym mnie akcie zgonu z 1865r. wpisano hydropa? Cóż to takiego?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchlina_wodna_(medycyna)
MariaŁ
Dziekuje za odpowiedź. A przyczyna śmierci - consumptio - cóż to takiego??
Marcin
Marcin
- Bożena_Kaźmierczak

-
Sawicki_Julian

Witam, Marcin na Twoje pytanie masz odpowiedź powyżej u Marii, czyli consumptio to suchoty, gruźlica.
Dorota znalazłem link z opisami chorób i tam wspomniane jest o tej łożnicy ;
http://www.nowinylekarskie.ump.edu.pl/u ... 7_2008.pdf
Ale tak kilka wieków, jak i dzisiaj ludzie zadają pytania lekarzom i dwa dni temu na Wikipedii lekarz radził by na surowo jeść dwie marchewki surowe na dzień, to zatrzymuje choroby raka i prostaty. Ludzie zadawali pytania, czy sok z marchwi to to samo co jeść ją na surowo, a jeden gość napisał tak ;
wiem ze surowa marchew jest dobra też na potencję, ale nie wiem jak ją umocować ; pozdrawiam - Julian
Dorota znalazłem link z opisami chorób i tam wspomniane jest o tej łożnicy ;
http://www.nowinylekarskie.ump.edu.pl/u ... 7_2008.pdf
Ale tak kilka wieków, jak i dzisiaj ludzie zadają pytania lekarzom i dwa dni temu na Wikipedii lekarz radził by na surowo jeść dwie marchewki surowe na dzień, to zatrzymuje choroby raka i prostaty. Ludzie zadawali pytania, czy sok z marchwi to to samo co jeść ją na surowo, a jeden gość napisał tak ;
wiem ze surowa marchew jest dobra też na potencję, ale nie wiem jak ją umocować ; pozdrawiam - Julian
- Bożena_Kaźmierczak

-
Janina_Tomczyk

[quote="Sawicki_Julian"] a jeden gość napisał tak ;
wiem ze surowa marchew jest dobra też na potencję, ale nie wiem jak ją umocować ;
Jak zwykle Julianie można się rozweselić czytając Twoje posty nawet w tak smutnej sprawie jak choroby ludzkie i dziękuję za to niezmienne poczucie humoru
Pozdrawiam
Janina
wiem ze surowa marchew jest dobra też na potencję, ale nie wiem jak ją umocować ;
Jak zwykle Julianie można się rozweselić czytając Twoje posty nawet w tak smutnej sprawie jak choroby ludzkie i dziękuję za to niezmienne poczucie humoru
Pozdrawiam
Janina
-
Sawicki_Julian

Witam Janino, masz rację, że genealogia to smutny temat, bieda, choroby i wszyscy już zmarli, ale dopóki my żyjemy to cieszmy się tym co inni mają w głowie, raz na wesoło, a raz nam smutno, bo zdarzył się wypadek. Ale tak ogólnie, to czemu o tym zapominamy że to genealogia i huzia na Józia choć raz na miesiąc, to normalka, tak po polsku, nie myśl że ja święty, widocznie mamy to w genach ; pozdrawiam - Julian
-
Magdalena_Smolska

- magda_lena

Dziękuję, Julianie, za poprawienie humoruSawicki_Julian pisze:... a jeden gość napisał tak ;
wiem ze surowa marchew jest dobra też na potencję, ale nie wiem jak ją umocować ; .... pozdrawiam - Julian
Uwielbiam Twoje żarty

Pozdrawiam, Magdalena