Potrzebuje sugestii na temat gdzie szukac aktu zgonu mojego 4x pradziadka.
Franciszek Cisowski (wczesniej nazwisko bylo rowniez zapisywane Ciszowski) urodzil sie ok. roku 1771. Pierwszy dokument jaki posiadam to akt jego slubu z moja 4x prababka Dorota z domu Musial. Dokument ten zapisany byl w kisedze z Borzykowej a slub odbyl sie w Kuznicy. Zamieszczam go ponizej:

Znalazlam dwa akty urodzenia Franciszka Ciszowskiego/Cisowskiego, ktore moglyby dotyczyc mojego przodka, ale nie mam pewnosci, ze to na pewno ten. (Pisalam o tym w moim wczesniejszym poscie) Jeden urodzil sie w pobliskim Chrzastowie w 1765 roku wiec bylby starszy niz wiek podany w akcie slubu, drugi urodzil sie w 1773 roku, wiec bylby mlodszy niz wyzej wspomniany akt slubu. (Na razie pozostawie te sprawe pozniejszym rozmyslaniom)
Nastepny dokument jaki znalzam to akt slubu syna Franciszka, Jana Ciszowskiego/Cisowskiego - mojego praprapradziadka. (Nie ma aktu jego urodzenia ani aktu urodzenia jego siostry, przynajmniej mnie do tej pory nie udalo sie tych dokumentow znalezc.) Jest tam napisane, ze Jan pieszkal przy ojcu i urodzil sie w Kuznicy Grodziskiej. Zakladam wiec z tego, ze Franciszek jeszcze zyl. (Dokument ponizej)

Treci dokument, ktory wymienia Franciszka to akt slubu jego corki Franciszki z 1832 roku. Tam jest juz napisane, ze jest ona corka "niegdys" Franciszka czyli Franciszek musial juz swoj zywot wczesniej zakonczyc. (Dokument ponizej)

Kilka dodatkowych informacji na temat parafii:
ksiegi z Chrzastowa, ktory byl parafia dla Kuznicy Grodziskiej zaczynaja sie w roku 1820, wczesniejsze zapisy z tamtych stron znalazlam w kiegach z Borzykowej i Koniecpola.
Czy ktos ma moze pomysl gdzie jeszcze szukac tych zgonow. Prawo juz przeciez istnialo, zapisy musialy byc sporzadzone (nie jestem pewna jakie byly zarzadzenia z okresu 1800 -1820 kiedy powinni urodzic sie Jan i Franciszka Ciszowscy/Cisowscy)
Bardzo prosze o sugestie!
Dziekuje i pozdrawiam!
Kinga Vnuk