Poszukuję świadectwa ślubu Alfreda Godziemba Głowińskiego z Renatą Mycielską, w Sarnki Dolne, 12.04.1898 r.
Lub też innego dokumentu, ustalającego rodziców Alfreda.
Najprawdopodobniej był synem Joachima Godziemby Głowińskiego i
Pauliny Krajewskiej, urodzonym w latach 1850 - 1855.
W czerwcu 1897 roku we Lwowie, zmarła jego pierwsza żona Maria (brak nazwiska panieńskiego), przeżywszy lat 28.
Dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof E. Wojciechowicz
Ślub Alfred Godziemba Głowiński z Renatą Mycielską 1898
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Wojciechowicz_Krzysztof

-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

- Podziękował: 3 times
Witaj Krzysztofie!
W genetece są zindeksowane akta chrztu 5 dzieci Joachima Godziemby Głowińskiego i Pauliny z Krajewskich w par. Baworów (obecna Ukraina):
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... t&lang=pol
Warto sprawdzić.
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta
W genetece są zindeksowane akta chrztu 5 dzieci Joachima Godziemby Głowińskiego i Pauliny z Krajewskich w par. Baworów (obecna Ukraina):
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... t&lang=pol
Warto sprawdzić.
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
-
Wojciechowicz_Krzysztof

Bardzo dziękuję, Elżbieto!
Tą piątkę już mam opracowaną, a nawet znalazłem szóste dziecko: Wincentego, z okazji chrztu jego syna, 30 kwietnia 1884 roku w parafii Kozłów.
Wincenty wymieniony jest tam jako de Godziemba Głowiński, dr. med., syn Joachima i Pauliny Krajewskiej.
W innym źródle znalazłem, że Wincenty (1852 - 1914) zmarł w Jaśle na cholerę i tam jest pochowany.
Ale nie mogę odnaleźć korzeni Alfreda, choć później często był wzmiankowany w prasie. Chyba także był synem Joachima.
Najbardziej jednak zależy mi na dotarciu do prawdopodobnego dziadka Joachima, który był moim bezpośrednim 4xpradziadkiem - Józefa Erazma Godziembę Głowińskiego, właściciela wsi Wola Jelska koło Horodyszcza w XVIII wieku.
Jego syn Karol Emanuel (mój 3xpradziadek) urodził się w 1769 roku i od końca XVIII wieku przebywa już w Działoszynie.
Reszta Głowińskich pozostała w Galicji.
Trudno tych wszystkich przodków pozbierać do kupy!
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
Krzysztof
Tą piątkę już mam opracowaną, a nawet znalazłem szóste dziecko: Wincentego, z okazji chrztu jego syna, 30 kwietnia 1884 roku w parafii Kozłów.
Wincenty wymieniony jest tam jako de Godziemba Głowiński, dr. med., syn Joachima i Pauliny Krajewskiej.
W innym źródle znalazłem, że Wincenty (1852 - 1914) zmarł w Jaśle na cholerę i tam jest pochowany.
Ale nie mogę odnaleźć korzeni Alfreda, choć później często był wzmiankowany w prasie. Chyba także był synem Joachima.
Najbardziej jednak zależy mi na dotarciu do prawdopodobnego dziadka Joachima, który był moim bezpośrednim 4xpradziadkiem - Józefa Erazma Godziembę Głowińskiego, właściciela wsi Wola Jelska koło Horodyszcza w XVIII wieku.
Jego syn Karol Emanuel (mój 3xpradziadek) urodził się w 1769 roku i od końca XVIII wieku przebywa już w Działoszynie.
Reszta Głowińskich pozostała w Galicji.
Trudno tych wszystkich przodków pozbierać do kupy!
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
Krzysztof