Pamiętam, pamiętam Pani Aneto jeszcze z Genpol.comKaczmarek_Aneta pisze: polecam się zatem Twojej pamięci – może uda się kiedyś powiązać naszych Różyckich.
Pozdrawiam
Mateusz Różycki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Pamiętam, pamiętam Pani Aneto jeszcze z Genpol.comKaczmarek_Aneta pisze: polecam się zatem Twojej pamięci – może uda się kiedyś powiązać naszych Różyckich.

Witam, jest to córka kuzynki przybranej (dziecko przysposobione przez mojego stryja z pierwszego związku jego żony) nazwisko po mężu pochodzi z Zgorzelca.mila_m pisze:witam,
interesuje mnie nazwisko Machul, skąd pochodzą przodkowie?
Pozdrawiam,
Mila
Witam, Kupiec to potomkowie siostry mojego dziadka od strony mamy. Wywodzą się ze Skały nieopodal Krakowa.Kołpacka_Anna pisze:Panie Mateuszu,
w moim drzewie jest duża gałąź rodziny Kupiec. Większość pochodzi ze wsi Kupce w parafii Korytnica koło Węgrowa.
Pozdrawiam, Anna
Witam, moi Mikołajczykowie to po mężu siostra cioteczna z domu Roszniowska i ich potomstwo. Mieszkają w Bystrzycy Kłodzkiej na Dolnymśląsku.Kołodziejczyk.Urszula pisze:Witam.
Ja mam Mikołajczyków w parafii Brok i Prostyń.
Urszula.
Witam, moi Grzybowscy to po mężu siostra cioteczna z domu Matusik. Mieszkają w Stroniu Śląskim na Dolnymśląsku.Kaffi pisze:Cześć
Interesuje mnie nazwisko Grzybowski
pozdrawiam
Asia Grzybowska

Fortuński to linia przodków od matki mojego dziadka (prababki po mieczu) Małgorzaty Fortuńskiej której rodzicami byli Mateusz Fortuński i Paulina Wegner zamieszkiwali około roku 1862 okolice Gąbina.czj pisze:Czy mogę wiedzieć coś więcej o rodzinie Fortuński ????
W moim drzewie występuje:Pafcio pisze:Interesuje mnie nazwisko Kulesza z Wielkiego Księstwa Poznanskiego lub okolic, ale może się okazać że mój prapradziad był "spadochroniarzem" wiem że jego syn Jan rodziła się w tym rejonie ale nie moge ustalić miejscowości.
Pozdrawiam Dariusz Kulesza