Archiwum Państwowe w Płocku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Białobrzeski_Marek

Sympatyk
Nowicjusz

Archiwum Panstwowe w Plocku - Szrensk

Post autor: Białobrzeski_Marek »

Tutaj pomyłka piszącej nastąpiła, Szreńsk to AP Mława, więc akt małżeństwa z tego okresu z tej parafii jest w AD w Płocku :D

Marek
Ewa_Z

Sympatyk

Post autor: Ewa_Z »

Witam,
Dziekuje za odpowiedz.
Natomiast co znaczy dla Pana - sumariusze ogolne - ? Informacje dotyczace tego aktu sa zapisane w zasobach genealodzy.pl i zapisane w AP Plock. Wiec gdzie moge znalezc informacje ?
Dziekuje. Ewa
Białobrzeski_Marek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Białobrzeski_Marek »

Miał na myśli sumariusze ksiąg metrykalnych prowadzonych w jednym egzemplarzu w języku łacińskim obejmujących okres do 1808 roku, które sporządzono mocą postanowień Komitetu Urządzającego Królestwa Polskiego w latach 1852-1855. Wykonywano je w kilku egzemplarzach, w Poczekalni są ze Szreńska księgi jeszcze:

http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... M_1609.jpg

Tutaj masz zapis w sumariuszu. Szreńsk nie jest w AP Płock, tylko w AP Mława i AD Płock!

Marek
Ewa_Z

Sympatyk

Post autor: Ewa_Z »

Bardzo dziekuje z wyjasnienie. Pierwszy raz widze ekstrakt zapisu w sumariuszu. Czy jest mozliwosc odnalezienia tekstu tego aktu w AP Mlawa albo AD Plock ?
Dziekuje
Ewa
owidi

Sympatyk
Podziękował: 3 times

Gąbin 1907/46

Post autor: owidi »

Mam prośbę, może ktoś w najbliższym czasie będzie w AP Płock i mógł by dla mnie pstryknąć fortę:
par. Gąbin małżeństwa 1907/46 Jan wysocki + Stefania Kęsicka
z góry dziękuję Piotr
Awatar użytkownika
Zawada_Cezary

Sympatyk
Nowicjusz

Gąbin 1907/46

Post autor: Zawada_Cezary »

Witam serdecznie,
Prośba do osób planujących wizytę w AP Płock. Pilnie potrzebuję trzech aktów zgonu moich prapradziadków Molków, Fidelisa i Józefy z Głowackich, oraz ich córki Franciszki Solka ,parafia BULKOWO

Fidelis 14/1897
Józefa 3/1890
Franciszka Solka z Molków 4/1907

Z góry dziękuję za pomoc,
Kontakt na priv
Pozdrawiam
Cezary

Moje regiony: Mazowsze, Kielecczyzna, Małopolska, Pomorze;
Moje rody: Zawada, Płatos, Górnicz, Swaczyk, Torbicki, Borowski, Chorębiewski, Zarzycki;
roberto77

Sympatyk

Gąbin 1907/46

Post autor: roberto77 »

Witaj Cezary
Twoi pradziadkowie chyba mieszkali w moim gospodarstwie.
Metryk ich nie posiadam , ale mam ich akty notarialne zakupu i sprzedaży.
Podaj mi nr. tel. na priv.
Najwcześniej w środę się odezwę.
Robert
Awatar użytkownika
Zawada_Cezary

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Zawada_Cezary »

Dziękuję, prośba nieaktualna już. Co do Ciebie Robert, ciekawa informacja, jak już to moi 3xpradziadkowie. Jakoś nie chce mi się wierzyć w te gospodarstwo..podam Ci e-mail na priv , nie preferuję kontaktu telefonicznego.

Pozdrawiam
Cezary

Moje regiony: Mazowsze, Kielecczyzna, Małopolska, Pomorze;
Moje rody: Zawada, Płatos, Górnicz, Swaczyk, Torbicki, Borowski, Chorębiewski, Zarzycki;
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

Post autor: Steamroller_Fly »

Witam,

Prośba o wykonanie zdjęcia aktu małżeństwa nr. 4/1833 z parafii Gozdowo.
Radek
Awatar użytkownika
igoriosso

Administrator Geneteki
Legenda

Post autor: igoriosso »

Zawada_Cezary pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć w te gospodarstwo..
Ja bym sprawdzał wszystko ;-)
IgorD.
m_gry

Sympatyk
Ekspert

Post autor: m_gry »

Witam!
Jeśli ktoś będzie w AP Płock i będzie miał chwilę czasu to czy mógłbym prosić o wykonanie zdjęć z sumariuszy rocznych aktów urodzeń parafii Borkowo Kościelne (zespół 182) za lata 1865-73 (do indeksacji)?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz

Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
luigi37

Sympatyk
Ekspert

Post autor: luigi37 »

Witam! Mam prośbę o sfotografowanie kilkunastu aktów z powiatu gostynińskiego w AP Płock, same pewniaki z numerami i sprawdzenie kilku pojedynczych roczników w sumariuszu. Mogę sie odwdzięczyć lub dorzucić się na paliwo. Proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam,
Adam
RafalDamaziak

AP w Płocku - prosba o wyszukanie informacji

Post autor: RafalDamaziak »

Szanowni Państwo,

Proszę o pomoc w znalezieniu aktu małzeństwa nr 3/189 Jana Damaziaka oraz Józefy Lewandowskiej. Małzeństwo zwarli w parafii Kobylniki, gdzie też urodziły się ich dzieci. Data ich ślubu to 1896 rok. Nie wiem czy w tym akcie były by dane o ich rodzicach. Bardzo zależy mi na znalezieniu miejscowości urodzenia Jana.

Będę wdzieczny za skan. Jeśli byłyby jakieś koszty z tym zwiazane to oczywiscie zapłacę.

Pozdrawiam serdecznie,
Rafał Damaziak
mdanka

Sympatyk

Post autor: mdanka »

Do proszących o skany z AP PŁOCK!
W tym archiwum pracują bardzo życzliwi ludzie i szybciutko przysyłają xero zamówionych aktów. Nie ma więc potrzeby dorzucania się do paliwa bo zamówienie będzie taniej i szybciej. Wiele razy korzystałam i było super szybko.
Pozdrawiam
Danka
Awatar użytkownika
iwomi

Sympatyk
Ekspert

Post autor: iwomi »

Przepraszam za tak banalne pytanie, javascript:emoticon(':oops:') ale czy pisząc do AP Płock wysyłacie e-maila na adres sekretariatu, czy jest jeszcze inny adres bezpośrednio do wspomnianego, nieocenionego p. Mariusza. Nie chciałabym wysyłać formularza, ktory jest zawarty na stronie AP mając na uwadze negatywne opinie forumowiczów. Nie wiem do kogo wysłać zapytanie. Z góry dziękuję Iwona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”