Indeksacja metryk-Charłupia Wielka
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Witam,
po raz drugi już zakładam temat, aby stworzyć grupę indeksującą wybraną parafię.
Cel - dokonać w krótkim czasie indeksacji ksiąg metrykalnych parafii w Charłupii Wielkiej pod Sieradzem. Zakres akcji indeksacyjnej obejmowałby lata 1808-1867, a więc wyłącznie akta polskojęzyczne.
W poprzednim przypadku zbierałem osoby do indeksacji Widawy - zgłosiły się 3 osoby, każdy otrzymał swoją porcję, 2/3 zakresu zostało zindeksowane, ostatnia część jest nadal w indeksacji.
Ogłaszam zatem "rekrutację". Przydział roczników będzie zależeć od liczby osób które się zgłoszą.
Po przekroczeniu liczby 3 chętnych oficjalnie poprosimy Elizę o wpisanie tej parafii do kolejki.
Czekam na zgłoszenia w nadziei że stworzymy kilkuosobowy, sprawny zespół.
Pozdrawiam,
Kuba
po raz drugi już zakładam temat, aby stworzyć grupę indeksującą wybraną parafię.
Cel - dokonać w krótkim czasie indeksacji ksiąg metrykalnych parafii w Charłupii Wielkiej pod Sieradzem. Zakres akcji indeksacyjnej obejmowałby lata 1808-1867, a więc wyłącznie akta polskojęzyczne.
W poprzednim przypadku zbierałem osoby do indeksacji Widawy - zgłosiły się 3 osoby, każdy otrzymał swoją porcję, 2/3 zakresu zostało zindeksowane, ostatnia część jest nadal w indeksacji.
Ogłaszam zatem "rekrutację". Przydział roczników będzie zależeć od liczby osób które się zgłoszą.
Po przekroczeniu liczby 3 chętnych oficjalnie poprosimy Elizę o wpisanie tej parafii do kolejki.
Czekam na zgłoszenia w nadziei że stworzymy kilkuosobowy, sprawny zespół.
Pozdrawiam,
Kuba
-
Jadwiga_IV

lub może
Ostatnio zmieniony ndz 30 lis 2014, 00:49 przez Jadwiga_IV, łącznie zmieniany 1 raz.
Po Charłupii zajmę się innymi parafiami regionu. Mam Cię zanotować na indeksację od 1808? Starsze są we Włocławku i wydaje mi się że nieprędko pojawią się w internecie.
Kuba
Kuba
-
Jadwiga_IV

Witam !
bardzo dobrze
bardzo dobrze
Ostatnio zmieniony ndz 30 lis 2014, 00:47 przez Jadwiga_IV, łącznie zmieniany 1 raz.
Podbijam,
zindeksujmy Charłupię Wielką..
Kuba
zindeksujmy Charłupię Wielką..
Kuba
- nieznalski

-
Worwąg_Sławomir