Witajcie,
miło mi poinformować, że wszystkie pliki zaległe z województwa mazowieckiego są już w bazie, i te co dostałam na dniach też.
Proszę sprawdźcie czy coś nie umknęło. Brakuje tylko Lekowa, Brzózy i 2 cyrkułów (wszystkie w trakcie weryfikacji).
Proszę również, aby trzymać się tego:
http://geneteka.genealodzy.pl/jak-indek ... p?lang=pol
Zwracam w szczególności uwagę na datę, że OBOWIĄZUJĄCY format to RRRR.MM.DD
Przykład: 3 maja 1859, to 1859.05.03 a NIE 1859.5.3
Jeśli chcecie przyśpieszyć pracę, to proszę piszcie przy przesyłaniu pliku skąd są materiały (AP, AD, parafia) - to się tyczy tylko osób, którym materiał przydzieliła jeszcze Marta.
I prośba - nazywajcie pliki. Ściągam na dysk i mam potem pliki nazwane indeksy, indeksy1, indeksy2...Poprawnie nazwany plik to "nazwa parafii_czego dotyczy(UMZ)_przedział czasowy" czyli np. Żuków_U_1845-1859
A teraz ogłoszenie:
Zaczęłam nanosić poprawki w "Zasoby w trakcie indeksacji" w województwie mazowieckim (z Warszawą)
Proszę wszystkich, którzy obecnie indeksują, lub skończyli indeksowanie, żeby sprawdzili czy istnieją w "zasoby w trakcie indeksacji". W obu przypadkach proszę o kontakt (tytuł maila "zasoby i nazwa parafii") i potwierdzenie, że indeksujecie albo, że materiał jest już umieszczony w genetece. Szybciej dojdzie tam do porządku.
I kolejne:
Proszę wszystkich również o kontakt na maila, którzy zgłosili się do indeksowania z woj. mazowieckiego a do dziś nie uzyskali żadnej odpowiedzi...Tytuł maila "nazwa parafii - indeksacja"
Zapomniałam dopisać, że proszę też pisać, jeśli są materiały wasze w genetece a nie posiadają one oznaczenie Z (czyli zasobu), i wiecie skąd one są AP/AD/parafia, to też proszę o kontakt w tytule maila "parafia - dopisanie zasobu"
Proszę przesyłajcie wszystko na maila: karolina.kosinska (at) genealodzy.pl
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
Karolina