Nazwisko: Grunwald
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=1840&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
To również moje nazwisko, od XIX w. moi przodkowie mieszkają w okolicach Rypina, Brodnicy i Golubia-Dobrzynia. Duże skupiska Grunwaldów były w; Nowosolna (Łódź), Poznańskie, Braniewo.
-
Paulina884.88

Re: Nazwisko: Grunwald
U mnie też Grunwald dolny Śląsk i Łódźkrzy1410 pisze:To również moje nazwisko, od XIX w. moi przodkowie mieszkają w okolicach Rypina, Brodnicy i Golubia-Dobrzynia. Duże skupiska Grunwaldów były w; Nowosolna (Łódź), Poznańskie, Braniewo.
Panie i Panowie,
Poszukuję moich krewnych w Oleśnicy. Jeśli ktoś może mi pomóc, będę bardzo wdzięczny.
Podczas rekonstrukcji listy przodków mojego zmarłego teścia, OLESNICA okazuje się ślepą uliczką.
Znam stronę oels.ch. Wspomniane nazwiska pojawiają się tam, ale nie pomagają.
Szukam danych JOSEPHA KLEINERA. Mistrz kuśnierski
i jego żona DOROTHEA FREY, owdowiała KNIE. (Jeśli chodzi o niezabezpieczone informacje)
Zabezpieczone, ale bez źródła:
Joseph Kleiner + 15.01.1869 w Olesnica, * ok. 1803 r.
Dorothea Frey + 25.07.1883 w Olesnica, * około 1805 r.
ożenił się przed 1831 r. prawdopodobnie w Olesnica
ich syn Gustav Julius Kleiner * 25.07.1831 w Olesnica, + 15.09.1902 w Olesnica
Czy można potwierdzić lub uzupełnić te informacje o daty urodzenia i rodziców oraz daty pierwszego małżeństwa Dorothei Frey?
Danke
Friedrich Ortwein
Poszukuję moich krewnych w Oleśnicy. Jeśli ktoś może mi pomóc, będę bardzo wdzięczny.
Podczas rekonstrukcji listy przodków mojego zmarłego teścia, OLESNICA okazuje się ślepą uliczką.
Znam stronę oels.ch. Wspomniane nazwiska pojawiają się tam, ale nie pomagają.
Szukam danych JOSEPHA KLEINERA. Mistrz kuśnierski
i jego żona DOROTHEA FREY, owdowiała KNIE. (Jeśli chodzi o niezabezpieczone informacje)
Zabezpieczone, ale bez źródła:
Joseph Kleiner + 15.01.1869 w Olesnica, * ok. 1803 r.
Dorothea Frey + 25.07.1883 w Olesnica, * około 1805 r.
ożenił się przed 1831 r. prawdopodobnie w Olesnica
ich syn Gustav Julius Kleiner * 25.07.1831 w Olesnica, + 15.09.1902 w Olesnica
Czy można potwierdzić lub uzupełnić te informacje o daty urodzenia i rodziców oraz daty pierwszego małżeństwa Dorothei Frey?
Danke
Friedrich Ortwein