Księga pamięci:transporty Polaków z Warszawy do KL Auschwitz

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

izabelaswierz

Sympatyk

Post autor: izabelaswierz »

Witam. Jeśli to jeszcze aktualne to poszukuje nazwiska Janina Dutkiewicz z d. Kruszewska, mąz Józef Dutkiewicz, Jadwiga Dutkieiwcz, córka Celina - Cecylia Dutkiewicz, syn Kazimierz Dutkiewicz.
Awatar użytkownika
MonikaMaria

Sympatyk

Post autor: MonikaMaria »

Przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, dopiero teraz zauważyłam post. Z wymienionych osób w spisie występuje dwóch Józefów Dutkiewiczów - jeden urodzony 1.09.1908 w Warszawie, ślusarz, nr obozowy 139562, do Auschwitz trafił transportem z dnia 25.08.1943, następnie przeniesiony do Mauthausen; drugi - urodzony 21.07.1909 w Radomiu, instalator, nr obozowy 196200, do Auschwitz trafił transportem z 13.09.1944, zginął 28.02.1945 w Mauthausen.
Oprócz tego spośród osób o nazwisku Dutkiewicz w książce figurują: Aleksandra, Antoni, Jan, Maria, Mieczysław i Stanisław
Pozdrawiam,
Monika M. Bugajna
Krasieńko_Rafał

Sympatyk
Legenda

Post autor: Krasieńko_Rafał »

Witam,
jeżeli ktoś jest jeszcze zainteresowany osobami przewożonymi transportami do Auschwitz-Birkenau
zapraszam do bezpośredniej wyszukiwarki w muzeum
Pozdrawiam Rafał
gachowy

Post autor: gachowy »

Powitać.

Jeśli można się także podpytać o dokładniejsze info nt. transportu jednej z osób z mojej rodziny, a mianowicie Aleksander Kawka, możliwe że pisane także jako Alexander, w Auschwitz pod nr. 119292. Informacje urywają się na zesłaniu do Mauthausen, gdzie takowe nazwisko już nie występuje.

Z góry dzięki :)
Węgrzyn_Ania

Sympatyk

Post autor: Węgrzyn_Ania »

Ale ta bezpośrednia wyszukiwarka nie jest do końca wiarygodna, ponieważ nie znalazłam tam dwóch wujków mojej mamy, a byli więźniami, gdyż otrzymałam z Muzeum pisemne potwierdzenia ich pobytu, łącznie ze zdjęciami.
Może Moniko sprawdzisz Szczepan Sawicz ur. 1902 i Henryk Sawicz ur.1906 i jeszcze Faustyn Biernacki, Jan Skap ur.14.12.1909, Halina Kłosowska z Warszawy c. Zofii.
Pozdrawiam Ania

Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”