Spis Bataliony Chlopskie i AK w Lubelskie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Szukam spis Bataliony Chlopskie i AK w Lubelskie.
Zenek
Zenek
- Czerkawska_Ewa

Lubelskie to ogromny obszar. Jaki rejon cię interesuje ? Powstawały lokalne wspomnienia z wojny np. z okolic Radecznicy, Biłgoraja.
Pozdrawiam,
Ewa
Pozdrawiam,
Ewa
Ewa.
Rejony Krasnystaw i Izbica(Tarnogora)
Zenek
Rejony Krasnystaw i Izbica(Tarnogora)
Zenek
- mądzik_władysław

Witam !
Jeśli chodzi o BCh to polecam :"Słownik Biograficzny Żołnierzy Batalionów Chłopskich IV Okręg Lublin " tom I,II,III,IV, i chyba nawet V. Nie ma tam wszyskich,którzy należeli do BCh,ale jest to najobszernieszy wykaz wraz ze zdjęciami,jaki po latach udało się wykonać pod redakcją Mariana Wojtasa.
W poszczególnych tomach nie ma rejonów,tylko nazwiska alfabetycznie. Pozdrawiam
Władysław
Jeśli chodzi o BCh to polecam :"Słownik Biograficzny Żołnierzy Batalionów Chłopskich IV Okręg Lublin " tom I,II,III,IV, i chyba nawet V. Nie ma tam wszyskich,którzy należeli do BCh,ale jest to najobszernieszy wykaz wraz ze zdjęciami,jaki po latach udało się wykonać pod redakcją Mariana Wojtasa.
W poszczególnych tomach nie ma rejonów,tylko nazwiska alfabetycznie. Pozdrawiam
Władysław
-
Nizioł_Krzysztof

-
Nizioł_Krzysztof

- mądzik_władysław

Witam ! To nie jest jedna książka,lecz 5 czy już nawet 6 tomów (po ok.600-700 stron).Kiedyś można je było kupić w Ogólnopolskim Związku Żołnierzy Batalionów Chłopskich w Warszawie.Mam t.1 i 3,ale czasowo nie posiadam przy sobie i informacji będę mógł udzielić dopiero w październiku.Łucja pisze:Chyba nie dotarłam do tej książki..... Nie mieli tej książki w CBW w Warszawie i nie szukałam dalej.
Łucja
Władysław