Manios

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Manios_Paweł

Manios

Post autor: Manios_Paweł »

Na imie mam Paweł s. Marka a Jego ojciec Józef a on był synem Tomasza Manios tu historia się kończy oprócz tego że jego ojciec osiedlił się Wilamowie a wcześniej w Poddębicach po przybyciu do Polski.
Więcej nie pamiętam oprócz tego że korzenie mam Greckie.

Jeśli coś i ktoś wie i zna więcej danych to zapraszam.

GIRLUNDEL - 28-05-2013 - 11:03
Temat postu: W odróżnieniu od nazwiska , Manios http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 958#176958
gz1411

Sympatyk
Tytan

Manios

Post autor: gz1411 »

Witaj
To jest gałązka boczna mojego drzewa w którym występują Maniosowie z Wilamowa parafia Szadek, ja skupiłem się na Adamczykach, którzy przybyli tam z Zadzimia powiat poddębicki.
http://www.ogrodywspomnien.pl/index/tre ... 6/graph,di
Nie zagłębiałem się dokładniej w tą rodzinę ale warto przejrzeć dokładnie parafie Szadek i Mikołajewice.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
AgaManios

Manios

Post autor: AgaManios »

Witam,
Chciałabym odświeżyć ten temat i mam nadzieję że jeszcze poprzednicy zaglądają na forum. Mam nadzieje ze wspólnymi siłami udałoby się odtworzyć cześc drzewa. Ja sama jestem zaktualnego (młodego pokolenia rodziny Manios, ale co ieco jeszcze pamieta moja babcia i tato. Dużo mówli mi że nasze korzenie to rejony Wilamowa k/Szadku. Kwestia doprecyzowania imion i sądzę że trochę tez mogę podpowiedzieć. Liczę że tez sie odezwiecie.
Stawska_Mirosława

Sympatyk
Ekspert

Manios

Post autor: Stawska_Mirosława »

Witaj. Potomkowie Maniosów mieszkaja tez w Bałuczu par. Borszewice. Szukaj ich w okolicach przystanku autobusowego za Kubiakami. Pozdrawiam Mireczka
gz1411

Sympatyk
Tytan

Manios

Post autor: gz1411 »

Witaj
Aby coś podpowiedzieć musisz podać jakieś dane imiona i przybliżone daty.
Szadek jest dość dobrze zindeksowany myślę , że łatwo będziesz mogła znaleźć swoje korzenie.
Trzeba również sprawdzić sąsiednie parafie bo tam tez w każdej natknąłem się na Maniosów lub Maniasów.
Uważam , że tą parafię rozpracowaną ma Marcin i jak przeczyta te posty to będzie mógł dość dużo podpowiedzieć.
Pozdrawiam
Grzegorz
Tomasz_Swierzb

Sympatyk
Nowicjusz

Manios

Post autor: Tomasz_Swierzb »

Hej :)
Ja mambym kilka rodzin o tym nazwisku parafii Szadek :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”