Nazwiska w moim drzewie (Iwona Umińska)

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

UMINSKA_IWONA

Sympatyk

Nazwiska w moim drzewie (Iwona Umińska)

Post autor: UMINSKA_IWONA »

Witam,
chciałabym się podzielić wykazem nazwisk, jakie występują w moim drzewie genealogicznym :)

Umińska/i
Kacprzak
Sadowska/i
Pikuła
Zajfert
Wilczyńska/i
Glińska/i
Kulibera lub Kuliberda...
Sysiak
Leśniara
Kolt
Chachaj

dalekie bardzo:
Orzechowska
Bekier
Mitka

Dopiero poznaję swoje dzieje i stawiam pierwsze kroczki, pozwólcie, że będę aktualizowała swoją listę w miarę rozwoju moich poszukiwań :) Mam nadzieję, że będę miała taką okazję :)

Pozdrawiam
Iwona
Awatar użytkownika
Niewiadomski_Robert

Sympatyk

Nazwiska w moim drzewie

Post autor: Niewiadomski_Robert »

Wilczyńska/i z jakich okolic? Robert
Awatar użytkownika
Agnieszka_Wójcik

Sympatyk
Ekspert

Nazwiska w moim drzewie

Post autor: Agnieszka_Wójcik »

witam
Chciałabym zapytać o nazwisko Kacprzak - z jakich terenów/parafii są Twoi Kacprzakowie ?
pozdrawiam
Agnieszka Wójcik
UMINSKA_IWONA

Sympatyk

Post autor: UMINSKA_IWONA »

Witam serdecznie :)

Jezeli chodzi o nazwisko Kacprzak na chwilę obecną mam tylko świerze informacje rodziny, która obecnie zamieszkuje Police, Szczecin, Choszczno, Stargadr Szczeciński. Nie dotarłam jeszcze do dalszych przodków. Moja wiedza stanęła na moim pradziadku Stanisławie Kacprzak pochowanym na cmentarzu w Choszcznie - miał dwie żony. Tyle na chwilę obecną tylko wiem.

Natomiast nazwisko Wilczyńska, moje źródła dotychczasowe stanęły na drugiej żonie praprapradziadka Ignacego Zajferta - Anna Zajfert zd. Wilczyńska córka Jakuba oraz Krystyny. Pochodzenie Złoczew i tamtejsza parafia. O dalszych przodkach jeszcze nic nie wiem :)

Pozdarwiam goraco :)
Awatar użytkownika
Agnieszka_Wójcik

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Agnieszka_Wójcik »

Witam
Najstarsi przodkowie moich Kacprzaków wywodzą się z Parafii Jasionna oraz jej okolic [ tereny byłego woj.radomskiego] Współcześnie członkowie tej rodziny są co prawda rozsiani po całej Polsce ale raczej nie w miejscach wymieninych przez Ciebie- przynajmniej jak na chwilę obecną nic mi otym niewiadomo .
Mimo wszystko życzę owocnych poszukiwań :)
pozdrawiam
Agnieszka Wójcik
Richard1

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Richard1 »

Witam
Mogę się wypowiedzieć na temat nazwiska Leśniara (to moja Rodzina)
Wg moich badań osoby z tym nazwiskiem po raz pierwszy pojawiają się w miejscowości KŁODNE k. Nowego Sącza.

Najstarszy przodek z tej linii to Walenty Leśniara ur. ok. 1703 roku zmarł w 1793 roku w Kłodne k. Nowego Sącza. Walenty miał dwóch synów. Prawdopodobnie pochodzisz od Wojciecha lub Ansgariusza Leśniary. Ja pochodzę od Wojciecha.

Podaj bliższe dane dot. twojej Rodziny z nazwiskiem Leśniara może będę mógł pomóc

Pozdrawiam Ryszard Drąg 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”