Adrianie,
nie jestem wprawdzie osobą kompetentną do robienia porządków w Genbazie, ale z tego, co wiem, jej zawartość jest z natury rzeczy nie do końca uporządkowana. Wynika to ze specyfiki procesu jej tworzenia, a także przeznaczenia. Pelni ona funkcję bazy tymczasowej, by przyśpieszyć publikację zdjęć. Aktualnie jesteśmy na ukończeniu akcji gruntownego porządkowania zbioru dotychczas zeskanowanych zdjęć w AP GM, co zaowocuje również uporządkowaniem GenBazy.
Przechodząc do zgłoszonego przez Ciebie przypadku. Trzeba zacząć od wyjaśnienia, że mamy do czynienia z ewidentną pomyłką nazwy parafii. Nie ma parafii Lutówka, jest Lutkówka. To, co jest w katalogu Lutówka, to są wcześniejsze, nieuporządkowane rocznkiki Lutkówki.
Zasoby ksiąg Lutkowki znajdujące się w AP GM zostały zeskanowane w całości, są uporządkowane, ponumerowane i opublikowane w bazie Metryki. Zajrzyj na stronę
http://metryki.genealodzy.pl/pow-378
Nic nie musz więc porządkować, ani numerować, zrobiłem to już dość dawno osobiście

. Jedyne, co powinieneś zrobić, to uzbroić się w trochę cierpliwości i poczekać na akcję porządkowania Genbazy w odniesieniu do zasobów AP GM, która nastąpi wkrótce.
Pozdrawiam
Bronisław