Darmowe przegladanie... na www
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Witaj Aniu,
Trzeba sie zarejstrwac bez podania karty kredytowej. Podaje ci link do darmowej rejestracji:
https://secure.ancestry.com/register/gu ... ation.aspx
Po zarejstrwaniu mozes uzywac www.ancestry.com , ale tylko dokumentat ci sie otwoza ktore sa zwiazane z Wielkej Brytania.
Pozdrawiam, pomponik
Trzeba sie zarejstrwac bez podania karty kredytowej. Podaje ci link do darmowej rejestracji:
https://secure.ancestry.com/register/gu ... ation.aspx
Po zarejstrwaniu mozes uzywac www.ancestry.com , ale tylko dokumentat ci sie otwoza ktore sa zwiazane z Wielkej Brytania.
Pozdrawiam, pomponik
- MariaŁopaciuk

Ancestry.com .... bezpłatny dostep do 6 października
Dostęp bezpłatny dotyczy tylko rekordów urodzeń, małżeństw i zgonów. Zawsze coś. 
Pozdrawiam
Jan Wypijewski
Włocławek
Jan Wypijewski
Włocławek
-
krzysztof87

Bardzo dziekuję za informację. Dzięki temu uzupełniłem wiele brakujących danych. Mam pytanie czy dzięki darmowej rejestracji oferowanej na ancestry można uzyskać coś więcej?
Krzysztof
Krzysztof
Nie korzystałem jeszcze z tego, więc mam pytanie: jeśli założę bezpłatne konto teraz, to po 6 października po prostu przestanie działać, czy też muszę go usunąć, bo inaczej stanie się płatne ? Pytanie może głupie, ale dla laika takiego jak ja ważne.
- Mirek.Kozak

nie ma bezplatnego konta - jest tylko kilkudniowy okres probny...
musisz podac dane karty kredytowej, bo inaczej nie bedzie okresu probnego...
nie sciagna z Twojej karty zadnej sumy, jesli w czasie zrezygnujesz z abonamentu.
To podobnie jak w Polsacie - w dniu podpisania nowej umowy musisz zrezygnowac z bezplatnych dodatkow... inaczej bedziesz placic za dodatki przez 27 miesiecy... Tutaj masz na to 7 dni...
musisz podac dane karty kredytowej, bo inaczej nie bedzie okresu probnego...
nie sciagna z Twojej karty zadnej sumy, jesli w czasie zrezygnujesz z abonamentu.
To podobnie jak w Polsacie - w dniu podpisania nowej umowy musisz zrezygnowac z bezplatnych dodatkow... inaczej bedziesz placic za dodatki przez 27 miesiecy... Tutaj masz na to 7 dni...
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
- MariaŁopaciuk

Re: Ancestry.com .... bezpłatny dostep do 6 października
Nie ! !kszer pisze:Nie korzystałem jeszcze z tego, więc mam pytanie: jeśli założę bezpłatne konto teraz, to po 6 października po prostu przestanie działać, czy też muszę go usunąć, bo inaczej stanie się płatne ?
Automatycznie nie przestanie działać ! ! !
... wręcz przeciwnie ! ! !
następnego dnia po upływie terminu bezpłatnego, ściągną z twojego konta abonament za najbliższe 12 miesięcy ! ! !
Aby się tego uchronić należy
Natychmiast ! ! !
... w każdym razie przed upływem okresu próbnego ! ! ! zgłosić p i s e m n ą ( mailowo ) rezygnację z bezpłatnego okresu próbnego i rocznego abonamentu ! ! !
Pod tym samym adresem gdzie uruchamiałeś ten abonament.
Tak to działa na Ancestry.com -
Odwołuje się poprzez wypełnienie formularza… ankiety ze strony Ancestry.com
Po zalogowaniu się na konto …… na górnej belce ……W zakładce moje konto …czyli …..Account….. wypełniamy email preference tylko zaznaczając na dole
„Update preference” .. czyli odwołuję prenumeratę !
I dalej co jest pod tym odwołaniem
Pozdrawiam
MariaŁ
- Mirek.Kozak

nie mylmy konta z karta kredytowa... karta kredytowa moze miec wiele uwarunkowan - np. nie pozwoli na to czy tamto... - o numer konta nikt nie pyta i nie prosi... z jednym numerem konta moze byc zwiazane wiele kart kredytowych...MariaŁopaciuk pisze:następnego dnia po upływie terminu bezpłatnego, ściągną z twojego konta abonament za najbliższe 12 miesięcy ! ! !
generalnie, nawet jesli zapomnisz odmówic bezplatny abonament - to jeszcze nie oznacza, ze zaplacisz za kolejne 12 miesiecy - to sie nazywa wyzsza kultura bankowsci...
Jest to jednak bardzo ryzykowna sfera i nie majacym doswiadczenia, oraz nie znajacym jezyka angielskiego w sposob biegly - odradzam!
Nagle moze sie okazac, ze w dniu odwolania abonamentu strona jest niedostepna...
-
stanislaw_pikul

Zdaje się ancestry sprawdza czy karta pozwoli na to czy nie.Mirek.Kozak pisze:
nie mylmy konta z karta kredytowa... karta kredytowa moze miec wiele uwarunkowan - np. nie pozwoli na to czy tamto... -
"Ćwiczebnie" pobiera sobie (OIDP) 1 $ i zwraca je przed zarejestrowaniem konta użytkownika.
Pozdrawiam
Stanisław
Stanisław
- Mirek.Kozak

Zdaje sie czy sie nie zdaje?stanislaw_pikul pisze:Zdaje się ancestry sprawdza czy karta pozwoli na to czy nie.
"Ćwiczebnie" pobiera sobie (OIDP) 1 $ i zwraca je przed zarejestrowaniem konta użytkownika.
Doswiadczyles tego sam, czy opierasz sie na plotkach z internetu?
-
stanislaw_pikul

Doświadczyłem, a piszę iż mi się zdaje bo konto zakładałem kilka lat temu i nie jestem tego tak pewien.Mirek.Kozak pisze:stanislaw_pikul pisze:Zdaje się ancestry sprawdza czy karta pozwoli na to czy nie.
Doswiadczyles tego sam, czy opierasz sie na plotkach z internetu?
Pozdrawiam
Stanisław
Stanisław
Czy to znaczy, że choć dostęp jest teraz bezpłatny, muszę podać numer karty kredytowej ?
-
stanislaw_pikul

Dokładnie tak.kszer pisze:Czy to znaczy, że choć dostęp jest teraz bezpłatny, muszę podać numer karty kredytowej ?
Pozdrawiam
Stanisław
Stanisław
W takim razie dzięki za informacje.
- Mirek.Kozak

ludzie tutaj prosza o pomoc, a nie o opinie, co ci sie zdaje. Jesli czegos doswiadczyles - to albo pamietasz, albo nie. Na Wegrzech jest takie powiedzenie: "akinek nincs esze - legyen notesze" co po polsku znaczy: kto nie ma rozumu - niech uzywa notesu.stanislaw_pikul pisze:Doświadczyłem, a piszę iż mi się zdaje bo konto zakładałem kilka lat temu i nie jestem tego tak pewien.
Nie jestes czegos pewien - to czemu zabierasz tutaj glos?