Darmowe przegladanie... na www

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

pomponik

Sympatyk

Post autor: pomponik »

Witaj Aniu,

Trzeba sie zarejstrwac bez podania karty kredytowej. Podaje ci link do darmowej rejestracji:

https://secure.ancestry.com/register/gu ... ation.aspx

Po zarejstrwaniu mozes uzywac www.ancestry.com , ale tylko dokumentat ci sie otwoza ktore sa zwiazane z Wielkej Brytania.

Pozdrawiam, pomponik
Awatar użytkownika
MariaŁopaciuk

Sympatyk
Mistrz

Ancestry.com .... bezpłatny dostep do 6 października

Post autor: MariaŁopaciuk »

:) Bezpłatny dostęp do ancestry.com do 6 października br.

http://www.ancestry.com/

Pozdrawiam
MariaŁ
jan_wyp

Sympatyk

Post autor: jan_wyp »

Dostęp bezpłatny dotyczy tylko rekordów urodzeń, małżeństw i zgonów. Zawsze coś. :)
Pozdrawiam
Jan Wypijewski
Włocławek
krzysztof87

Sympatyk

Post autor: krzysztof87 »

Bardzo dziekuję za informację. Dzięki temu uzupełniłem wiele brakujących danych. Mam pytanie czy dzięki darmowej rejestracji oferowanej na ancestry można uzyskać coś więcej?

Krzysztof
kszer

Sympatyk

Post autor: kszer »

Nie korzystałem jeszcze z tego, więc mam pytanie: jeśli założę bezpłatne konto teraz, to po 6 października po prostu przestanie działać, czy też muszę go usunąć, bo inaczej stanie się płatne ? Pytanie może głupie, ale dla laika takiego jak ja ważne.
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Mirek.Kozak »

nie ma bezplatnego konta - jest tylko kilkudniowy okres probny...
musisz podac dane karty kredytowej, bo inaczej nie bedzie okresu probnego...
nie sciagna z Twojej karty zadnej sumy, jesli w czasie zrezygnujesz z abonamentu.
To podobnie jak w Polsacie - w dniu podpisania nowej umowy musisz zrezygnowac z bezplatnych dodatkow... inaczej bedziesz placic za dodatki przez 27 miesiecy... Tutaj masz na to 7 dni...
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Awatar użytkownika
MariaŁopaciuk

Sympatyk
Mistrz

Re: Ancestry.com .... bezpłatny dostep do 6 października

Post autor: MariaŁopaciuk »

kszer pisze:Nie korzystałem jeszcze z tego, więc mam pytanie: jeśli założę bezpłatne konto teraz, to po 6 października po prostu przestanie działać, czy też muszę go usunąć, bo inaczej stanie się płatne ?
Nie ! !
Automatycznie nie przestanie działać ! ! !
... wręcz przeciwnie ! ! !
następnego dnia po upływie terminu bezpłatnego, ściągną z twojego konta abonament za najbliższe 12 miesięcy ! ! !

Aby się tego uchronić należy :)
Natychmiast ! ! !
... w każdym razie przed upływem okresu próbnego ! ! ! zgłosić p i s e m n ą ( mailowo ) rezygnację z bezpłatnego okresu próbnego i rocznego abonamentu ! ! !
Pod tym samym adresem gdzie uruchamiałeś ten abonament.
Tak to działa na Ancestry.com -

Odwołuje się poprzez wypełnienie formularza… ankiety ze strony Ancestry.com
Po zalogowaniu się na konto …… na górnej belce ……W zakładce moje konto …czyli …..Account….. wypełniamy email preference tylko zaznaczając na dole
„Update preference” .. czyli odwołuję prenumeratę !
I dalej co jest pod tym odwołaniem

Pozdrawiam
MariaŁ
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

MariaŁopaciuk pisze:następnego dnia po upływie terminu bezpłatnego, ściągną z twojego konta abonament za najbliższe 12 miesięcy ! ! !
nie mylmy konta z karta kredytowa... karta kredytowa moze miec wiele uwarunkowan - np. nie pozwoli na to czy tamto... - o numer konta nikt nie pyta i nie prosi... z jednym numerem konta moze byc zwiazane wiele kart kredytowych...

generalnie, nawet jesli zapomnisz odmówic bezplatny abonament - to jeszcze nie oznacza, ze zaplacisz za kolejne 12 miesiecy - to sie nazywa wyzsza kultura bankowsci...

Jest to jednak bardzo ryzykowna sfera i nie majacym doswiadczenia, oraz nie znajacym jezyka angielskiego w sposob biegly - odradzam!

Nagle moze sie okazac, ze w dniu odwolania abonamentu strona jest niedostepna...
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
stanislaw_pikul

Sympatyk

Post autor: stanislaw_pikul »

Mirek.Kozak pisze:
nie mylmy konta z karta kredytowa... karta kredytowa moze miec wiele uwarunkowan - np. nie pozwoli na to czy tamto... -
Zdaje się ancestry sprawdza czy karta pozwoli na to czy nie.
"Ćwiczebnie" pobiera sobie (OIDP) 1 $ i zwraca je przed zarejestrowaniem konta użytkownika.
Pozdrawiam

Stanisław
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

stanislaw_pikul pisze:Zdaje się ancestry sprawdza czy karta pozwoli na to czy nie.
"Ćwiczebnie" pobiera sobie (OIDP) 1 $ i zwraca je przed zarejestrowaniem konta użytkownika.
Zdaje sie czy sie nie zdaje?
Doswiadczyles tego sam, czy opierasz sie na plotkach z internetu?
stanislaw_pikul

Sympatyk

Mirek.Kozak pisze:
stanislaw_pikul pisze:Zdaje się ancestry sprawdza czy karta pozwoli na to czy nie.

Doswiadczyles tego sam, czy opierasz sie na plotkach z internetu?
Doświadczyłem, a piszę iż mi się zdaje bo konto zakładałem kilka lat temu i nie jestem tego tak pewien. :)
Pozdrawiam

Stanisław
kszer

Sympatyk

Czy to znaczy, że choć dostęp jest teraz bezpłatny, muszę podać numer karty kredytowej ?
stanislaw_pikul

Sympatyk

kszer pisze:Czy to znaczy, że choć dostęp jest teraz bezpłatny, muszę podać numer karty kredytowej ?
Dokładnie tak.
Pozdrawiam

Stanisław
kszer

Sympatyk

W takim razie dzięki za informacje.
Awatar użytkownika
Mirek.Kozak

Sympatyk
Mistrz

stanislaw_pikul pisze:Doświadczyłem, a piszę iż mi się zdaje bo konto zakładałem kilka lat temu i nie jestem tego tak pewien. :)
ludzie tutaj prosza o pomoc, a nie o opinie, co ci sie zdaje. Jesli czegos doswiadczyles - to albo pamietasz, albo nie. Na Wegrzech jest takie powiedzenie: "akinek nincs esze - legyen notesze" co po polsku znaczy: kto nie ma rozumu - niech uzywa notesu.

Nie jestes czegos pewien - to czemu zabierasz tutaj glos?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”