Nazwisko: Jureczko
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=188&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Dzien dobry!
Mam nazwisko Jureczko w aktach Parafi Chruszczobrod.
Jezeli cie to interesuje napisz mi twoj E-mail.
Pozdrowienia
Meggy
Mam nazwisko Jureczko w aktach Parafi Chruszczobrod.
Jezeli cie to interesuje napisz mi twoj E-mail.
Pozdrowienia
Meggy
Bardzo mnie interesuję
W Chruszczobrodzie urodzili się bracia Lukas i Johann Jureczko. Pierwszy ok 1803 drugi chyba ok 1798.
mój mail:
juras457@wp.pl
Także pozdrawiam
Damian Jureczko
W Chruszczobrodzie urodzili się bracia Lukas i Johann Jureczko. Pierwszy ok 1803 drugi chyba ok 1798.
mój mail:
juras457@wp.pl
Także pozdrawiam
Damian Jureczko
-
Bożyk_Adrian

Druga żona mojego pradziadka Franciszka Bożyka nosiła nazwisko Jureczko.
Miała na imię Elżbieta Klara. Przy akcie urodzenia pradziadka widnieje wpis ze wzieli ślub w 1972 w Katowicach.
Ale w akcie zgonu widnieje nazwisko Wilczek. A wiem że pradziadek miał Pasierba - stąd przypuszczenie o wcześniejszym małżeństwie Klary.
Stąd wnioskuje że Elżbieta Klara była za panny Jureczko, następnie Wilczek, a na Końcu Bożyk.
Wiem że zmarła w 2008 roku w Bytomiu. Razem z pradziadkiem mieszkali w Katowicach.
Może to rodzina??
Miała na imię Elżbieta Klara. Przy akcie urodzenia pradziadka widnieje wpis ze wzieli ślub w 1972 w Katowicach.
Ale w akcie zgonu widnieje nazwisko Wilczek. A wiem że pradziadek miał Pasierba - stąd przypuszczenie o wcześniejszym małżeństwie Klary.
Stąd wnioskuje że Elżbieta Klara była za panny Jureczko, następnie Wilczek, a na Końcu Bożyk.
Wiem że zmarła w 2008 roku w Bytomiu. Razem z pradziadkiem mieszkali w Katowicach.
Może to rodzina??