Mińsk Mazowiecki

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

agac

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Post autor: agac »

Witam.
Trochę może niestandardowo ale...czy są na tym forum osoby z Mińska Mazowieckiego które również tak jak ja mają "fioła" na punkcie przodków ;)
...i miały by ochotę spotkać się od czasu do czasu i podyskutować na tematy "naszego uzależnienia"..???

Pozdrawiam
Agnieszka Chróścik z M.M.
angie

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Post autor: angie »

Witaj,
Mińsk się kłania...niestety jestem dość mocno ograniczona czasowo...ale jak się zbierze grupa to będę coś kombinować :)

pozdrawiam,
Andżelika
agac

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Hej, witaj... jak każdy pewnie ograniczenia jakieś ma... ale fajnie wiedzieć że jest jeszcze ktoś ...być może nawet sąsiad który ma podobne zainteresowania...

Aga
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Mińsk Mazowiecki

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

A o jakich przodków Ci chodzi?
Ostatnio zmieniony wt 07 paź 2014, 18:45 przez Burdziński_Krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Heropolitanska_Izabela

Sympatyk
Adept

Mińsk Mazowiecki

Post autor: Heropolitanska_Izabela »

Dobry wieczór,
Od wielu już lat mieszkam "rzut beretem" od Mińska. Kilkoro moich prakrewnych zmarło w Mińsku. Ale rozumiem, że chodzi po prostu o spotkanie sie co jakiś czas i "przegadanie" mniejszych i większych spraw genealogicznych, które nas absorbują.

Pozdrawiam
Izabela
agac

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Siedząc w domu nad przodkami i "molestując" rodzinę która nie jest tym tematem zainteresowana o jakieś dane czuje się jak jakiś kosmita...odmieniec..czy ktoś w tym rodzaju...
Fajnie byłoby spotkac kogos kto rozumie...można pogadac o ciekawych historiach jakie napotkaliśmy w trakcie naszych poszukiwań, metodach zapisu, przedsawienia....lub całkiem o czymś innym...
Bo trochę to zastanawiające -Mińsk nie jest taką małą mieściną a i wokół mnóstwo ludzi, którzy często tu przyjeżdzają czy do pracy czy na zakupy i żadna z tych osób nie jest ciekawa swoich korzenii?

Troszke rozgadana
Aga
edyta_s

Sympatyk
Nowicjusz

Mińsk Mazowiecki

Post autor: edyta_s »

Witaj
Jak widać nie jesteś sama a jeszcze ja mieszkam w mińsku
co do rodzinki zawsze odpowiadam że lubię troszkę w tym pogrzebać i to im wystarcza
czy kawa i genealogia idą w parze chyba TAK :D
Pozdrawiam Edyta
Pozdrawiam Edyta
agac

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Pare osób się uzbierało...ktoś jeszcze?

Aga
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Mińsk Mazowiecki

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Buuu, jaka szkoda, ze ja mieszkam aż w lubuskiem i tylko od czasu do czasu wpadam do Warszawy. Chętnie bym się z Wami spotkała na genealogiczną kawę, bo z Agą to nawet w jakiś sposób "spowinowacona" jestem. Ale będę uczestnikiem wirtualnym!
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
agac

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Jesteś, jesteś...w zawiły i skomplikowany sposób ale fakt faktem powinowactwo jest ;)

Aga

P.S.
Ktoś jeszcze z Mińska lub bliskich okolic?
agac

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Tak dla odświeżenia....bo nam temat ucieka...i może ktoś się jeszcze znajdzie... ;)
Aga
Viola_AP

Sympatyk
Ekspert

Mińsk Mazowiecki

Post autor: Viola_AP »

Ja mieszkam 30 km od Mińska, a cała moja rodzina po mieczu wywodzi się z Jakubowa, Mińska i okolic.
Pozdr
Viola
mena_u
Ekspert

Post autor: mena_u »

W sumie Warszawa od Mińska nie daleko stąd tez mam nadzieję, ze spotkań będzie więcej. Bardzo chętnie bym się z Wami spotkała (tym bardziej z Tobą Aguś, wspólni przodkowie bardzo zbliżają i mimo bardzo dalekiego ….czuję się w stosunku do Ciebie niczym bliska rodzina :)), ale wiosną, latem, kiedy dzień jest trochę dłuższy (przy okazji zrobiłabym sobie wycieczkę po miejscach urodzeń … moich i Naszych przodków, a jest tego :)). Tymczasem słabo u mnie z czasem i wykombinować się też nic nie da.

Pozdrawiam Marzena

Ps. Jest to mój pierwszy post, dlatego też bardzo serdecznie witam i pozdrawiam wszystkich uczestniczących lub też tylko czytających to forum.

Marzena z Czyżewskich Urbańska
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Ależ Wam zazdroszczę.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
agac

Sympatyk
Ekspert

Mena ;) jakby nie patrzył to ja mam prawie z każdej strony (gałązki) powiązania jakieś z Tobą....tak węc kuzyneczko to spotkanie z doświadczenia wiem... prędko nie nastąpi....nie jest łatwo zebrać wszystkich w jednym miejscu i w tym samym terminie...i moje drogie to nie jest tak że ma być już natychmiast....
Z Marzenką wymieniłyśmy setki maili a jeszcze się nie widziałyśmy w realu....
Ja rozumiem że teraz dni coraz krótsze i zimno coraz bardziej...więc porozmawiajmy, zapoznajmy się narazie na forum lub mailowo...aż czasz pozwoli i warunki na genealogiczne dysputy przy kawusi.... ;)

Aga

P.S.
moje maile to: bazyl133@wp.pl lub agac@plusnet.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”