Myśliński, Wojnecki, Szczepanik ...
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Bożena_Kaźmierczak

Przede wszystkim łódzkie:
Adamowska, Badek, Balcerz, Banaszczyk, Bąbol, Bąk, Bernarczyk, Bijoch, Bogus, Bogusławski, Borkowska, Brożek, Bruzda, Buszkiewicz, Byk, Calińska, Czupiała, Chmielewska, Chodała, Czerniewski, Drajgorat, Dratwa, Dróżdż, Dziechcińska, Fałek, Gajda, Gładysz, Głowacki, Gonciarz, Górka, Grzesik, Grzyb, Grygiel, Gryniuk?, Gwóźdź, Janiszewska, Janusiak, Jędrzejewska, Justyna, Kaczmarek, Kafar, Kamocki, Kapińska, Kapuścińska, Kaźmierczak, Kędra, Kielski, Kiełbaszak, Kilanowska, Knap, Kolasa, Kołakowska, Komorowski, Kopińska, Kordowiak, Kosiorek, Kostrzewa, Kowalczyk, Kozar, Kraś, Krawczyk, Krzesiwo, Kruz, Ksiąszczak, Książczak, Kubacki, Kubski, Kupski, Kuźnicki, Kwapisz, Lamęcka, Latocha, Laszczyk, Łaski, Łągwa, Łobudziński, Maciejek, Malec, Marecka, Mazurkiewicz, Mędrzycki, Mękarski, Mierzejewski, Midera, Mielczarek, Milczarek, Mikołajewska, Mordaka, Morytz /Morycz, Muszyńska, Myśliński, Najder, Nawrocka, Nowak, Nowakowska, Ogórek, Olasik, Orzechowska, Owczarek, Pałubska, Paś, Piesiak, Pietrasiewicz, Pietrzyk, Pietrzyńska, Pigoń, Piłat, Piotrowska, Piwowarski, Plich, Pluta, Płotnik, Podgórska, Popielawski, Przybylak, Przybył, Pytlak, Robak, Rucka, Rudzki, Rutkowski, Rybak, Rytych, Rózga, Serwa, Sierociński, Skrzydlewski, Skupski, Smulska, Smyczek, Słotwiński, Soszyńska, Sońta, Stachowiak, Staniaszek, Stanisz, Strąkowska, Studnicka, Szafrański, Szaller, Szczepaniak, Szczepanik, Szczepańska, Szczęka, Szelest, Szos, Sztągier, Szumieł, Szychta, Szyjewska, Szymański, Szymczyk, Szymkowski, Ślęzak, Tomczyński, Tręda, Turlejski, Ubrych, Urbaszek, Urbański, Weber, Westrych, Węglewski, Węgrzynowska, Węzik, Wiatrak, Wojciechowski, Wojnecki, Woźniak, Wójcik, Wróbel, Wróblewski, Zając, Zamulski, Żegota
Pozdrawiam - Dorota
Adamowska, Badek, Balcerz, Banaszczyk, Bąbol, Bąk, Bernarczyk, Bijoch, Bogus, Bogusławski, Borkowska, Brożek, Bruzda, Buszkiewicz, Byk, Calińska, Czupiała, Chmielewska, Chodała, Czerniewski, Drajgorat, Dratwa, Dróżdż, Dziechcińska, Fałek, Gajda, Gładysz, Głowacki, Gonciarz, Górka, Grzesik, Grzyb, Grygiel, Gryniuk?, Gwóźdź, Janiszewska, Janusiak, Jędrzejewska, Justyna, Kaczmarek, Kafar, Kamocki, Kapińska, Kapuścińska, Kaźmierczak, Kędra, Kielski, Kiełbaszak, Kilanowska, Knap, Kolasa, Kołakowska, Komorowski, Kopińska, Kordowiak, Kosiorek, Kostrzewa, Kowalczyk, Kozar, Kraś, Krawczyk, Krzesiwo, Kruz, Ksiąszczak, Książczak, Kubacki, Kubski, Kupski, Kuźnicki, Kwapisz, Lamęcka, Latocha, Laszczyk, Łaski, Łągwa, Łobudziński, Maciejek, Malec, Marecka, Mazurkiewicz, Mędrzycki, Mękarski, Mierzejewski, Midera, Mielczarek, Milczarek, Mikołajewska, Mordaka, Morytz /Morycz, Muszyńska, Myśliński, Najder, Nawrocka, Nowak, Nowakowska, Ogórek, Olasik, Orzechowska, Owczarek, Pałubska, Paś, Piesiak, Pietrasiewicz, Pietrzyk, Pietrzyńska, Pigoń, Piłat, Piotrowska, Piwowarski, Plich, Pluta, Płotnik, Podgórska, Popielawski, Przybylak, Przybył, Pytlak, Robak, Rucka, Rudzki, Rutkowski, Rybak, Rytych, Rózga, Serwa, Sierociński, Skrzydlewski, Skupski, Smulska, Smyczek, Słotwiński, Soszyńska, Sońta, Stachowiak, Staniaszek, Stanisz, Strąkowska, Studnicka, Szafrański, Szaller, Szczepaniak, Szczepanik, Szczepańska, Szczęka, Szelest, Szos, Sztągier, Szumieł, Szychta, Szyjewska, Szymański, Szymczyk, Szymkowski, Ślęzak, Tomczyński, Tręda, Turlejski, Ubrych, Urbaszek, Urbański, Weber, Westrych, Węglewski, Węgrzynowska, Węzik, Wiatrak, Wojciechowski, Wojnecki, Woźniak, Wójcik, Wróbel, Wróblewski, Zając, Zamulski, Żegota
Pozdrawiam - Dorota
Ostatnio zmieniony ndz 09 lis 2014, 14:56 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bożena_Kaźmierczak

Wyżej wymienione osoby pochodzą z parafii łódzkich, pabianickich, warszawskich, z Piotrkowa Tryb., Tomaszowa Maz, par. Czarnocin, Gieczno, Koźle, Moszczenica, Ręczno, Skórkowice, Srock, Witów, myślę, że jeszcze z innych.
Pozdrawiam - Bożena
Pozdrawiam - Bożena
Ostatnio zmieniony śr 22 lip 2015, 21:41 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 2 razy.
- Komorowski_Longin

Re: Myśliński, Wojnecki, Szczepanik ...
...i ?,dorota222 pisze:Wyżej wymienione osoby pochodzą z parafii łódzkich, pabianickich, warszawskich, z Piotrkowa Tryb., Tomaszowa Maz, par. Chorzęcin, Czarnocin, Gieczno, Koźle, Moszczenica, Skórkowice, Srock, Witów, Wolbórz, myślę, że jeszcze z innych.
Pozdrawiam - Dorota
Pozdrawiam Longin.
- Bożena_Kaźmierczak

... i ... nie wiem a chciałabym wiedzieć, gdzie urodził się Wawrzyniec Komorowski „Gospodarz w Folwarku Podklasztorem Witowskim zostający” mąż Marianny z Borkowskich zmarły w wieku 70 lat w 1830r. w par. Witów.
Bożena
Bożena
Ostatnio zmieniony śr 22 lip 2015, 21:42 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bożena_Prymus

Witam, interesuje mnie nazwisko Myśliński , moja 4 x prababcia była z dm Myślińska , woj. mazowieckie
pozdrawiam Bożena
pozdrawiam Bożena
- Bożena_Kaźmierczak

Witam, moi Myślińscy to potomkowie Jana Myślińskiego ur. w 1816r w Rzepkach par. Srock w łódzkim syna Ignacego i Marianny z Woźniaków?. Nie wiem skąd przybyli do Rzepek.
Pozdrawiam - Bożena
Pozdrawiam - Bożena
Ostatnio zmieniony śr 22 lip 2015, 21:43 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam! Posiadam garść informacji o rodzinach Badek, Banaszczyk, Dróżdż, Kowalczyk, Krawczyk, Łaski, Malec, Nowak, Owczarek, Smulska, głównie z parafii Srock i Wolbórz. Pozdrowienia, Witek
- Bożena_Kaźmierczak

Witaj,vitoo pisze:Witam! Posiadam garść informacji o rodzinach Badek, Banaszczyk, Dróżdż, Kowalczyk, Krawczyk, Łaski, Malec, Nowak, Owczarek, Smulska, głównie z parafii Srock i Wolbórz. Pozdrowienia, Witek
a w tej garści informacji masz coś może na temat potomków Pawła Bieńka i Marianny z Badków urodzonej w Świątnikach córce Stanisława i Franciszki, ślub 1834r. w Wolborzu.
Pozdrawiam - Dorota
Nie mamale między ślubem a śmiercią Pawła w 1847 znalazłem: Magdalenę (1835, w genetece), Mariannę (1837, akt 309), Michała (1840 akt 258), Józefę (1842 akt 146) oraz Jana (1845 akt 108). Ja chętnie dowiedziałbym się więcej o Marcinie Badku i Krystynie Drożdż z Rzeczkowa. Marcin był chyba synem Jana Badka i bratem Macieja Badka.dorota222 pisze:Witaj,vitoo pisze:Witam! Posiadam garść informacji o rodzinach Badek, Banaszczyk, Dróżdż, Kowalczyk, Krawczyk, Łaski, Malec, Nowak, Owczarek, Smulska, głównie z parafii Srock i Wolbórz. Pozdrowienia, Witek
a w tej garści informacji masz coś może na temat potomków Pawła Bieńka i Marianny z Badków urodzonej w Świątnikach córce Stanisława i Franciszki, ślub 1834r. w Wolborzu.
Pozdrawiam - Dorota
Matką Macieja i Marcina była Franciszka zamieszkała w Komornikach. Co ciekawe przy akcie ślubu Macieja w 1809 roku zapisano "w asystencji matki Badkowey z Badków". Czyżby Franciszka nosiła to samo nazwisko co jej mąż? Przy ślubie tym wystąpili także: Stanisław i Wincenty Rytychowie - dziadkowie w "linii ubocznej" Macieja. Jeden pochodził z Żywocina drugi z Komornik.
-
Bożena_Prymus

Dorotko , moja 3 x prababcia to Katarzyna z dm Kalinowska , mieszkali w Krzynowłodze Wielkiej , Katarzyna przy ślubie w roku 1814 okazała się metryką parafii Niedzbórz tj też mazowieckie jej rodzicami byli Kalinowski Maciej i Elżbieta z dm Myślińska i tyle wiem na ten temat na razie nic konkretnego pozdrawiam Bożena
- Bożena_Kaźmierczak

Bożenko, dziękuję, wygląda na to, że Twoi Myślińscy to nie moi ale kto wie 
Witku, też dziękuję, Badków w par. Wolbórz jest wielu, Jana Marcina i Macieja nie widzę wśród swoich.
Jeśli chodzi o Drożdżów, to mam Stanisława Dróżdż z Polichna syna Pawła i Justyny z Gajewskich męża Franciszki z Grzybów, ślub 1819r. w Wolborzu.
Pozdrawiam - Dorota
Witku, też dziękuję, Badków w par. Wolbórz jest wielu, Jana Marcina i Macieja nie widzę wśród swoich.
Jeśli chodzi o Drożdżów, to mam Stanisława Dróżdż z Polichna syna Pawła i Justyny z Gajewskich męża Franciszki z Grzybów, ślub 1819r. w Wolborzu.
Pozdrawiam - Dorota
- Bożena_Kaźmierczak

Poszukuję rodzeństwa i potomków Józefa Ślęzaka ur. 1907r. na Bugaju - obecnie Piotrków Tryb. syna Michała i Franciszki z Szymczyków
Pozdrawiam - Dorota
Pozdrawiam - Dorota
Mam Walenty Szymański - Łódź [ Wulka/Zarzew] żonaty z Marianną z Baryłów.
pozdrawiam
Basia
pozdrawiam
Basia
- Bożena_Kaźmierczak

Mam mał. Szymańskich Antoniego i Marianną z Szymczyków urodzoną 1871r. w Uszczynie par. Witów.
Pozdrawiam - Dorota
Pozdrawiam - Dorota
- Bożena_Kaźmierczak

Do nazwisk będących w kręgu mojego zainteresowania dopisuję nazwisko Bender.
Dorota
Dorota