Kluczowe dla mnie nazwiska

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Agnieszka_Wójcik

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Agnieszka_Wójcik »

Witam
Interesuje mnie nazwisko Jagiełło i Wójcik . Są One w moim przypadku związane z terenami południowego Mazowsza /stare woj.radomskie /
Ostatnio zmieniony ndz 11 maja 2014, 16:50 przez Agnieszka_Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Agnieszka Wójcik
Justa__

Sympatyk

Post autor: Justa__ »

Witam
Moi pradziadkowie o nazwisku Zdunek są z mazowieckiego (okolice Garwolina).
pozdrawiam
Justyna
twojkowski

Sympatyk

Post autor: twojkowski »

witam, wśród moich przodków z Pańskiej listy są:
Wójkowscy z parafii Poręba
Stepnowscy z parafii Długosiodło/Poręba
Nasiadka z parafii Brok.
Chętnie się wymienie informacjami.
Pozdrawiam
izadw

Sympatyk

Post autor: izadw »

Do Agnieszki (Interesuje mnie nazwisko Jagiełło i Wójcik . Są One w moim przypadku związane z terenami południowego Mazowsza /stare woj.radomskie /)

Co konkretnie Cię interesuje? Moja babcia była z domu Wójcik i mam sporo przodków o tym nazwisku właśnie z parafii radomszczańskich)

Iza
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Mam Przygodów i Bubrowieckich w parafii Poręba Kocęby (większość w miejscowości Białebłoto) w 1 poł XIXw - pasuje?
Joanna
Węgrzyn_Ania

Sympatyk

Post autor: Węgrzyn_Ania »

Ja mam 2xprababkę Katarzynę Milczarek z domu Godlewską córkę Kazimierza i Antoniny Staniszewskiej. Wzięła ślub z Błażejem Milczarkiem w Kampinosie w 1865r, urodziła się ok. 1842-45r lecz nie wiem gdzie.
Pozdrawiam Ania

Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Awatar użytkownika
Agnieszka_Wójcik

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Agnieszka_Wójcik »

Witaj
Jeśli chodzi o nazwisko Wójcik /rodowe po mieczu mojego męża/- to głównie parafia Skrzyńsko i sąsiednie oraz Nadarzyn
zas Jagiełło [vel Jagieło vel Jagieła] występuję u mnie niezależnie od siebie :związane pokrewieństwem z nazwiskiem rodowym mojej babci po kądzieli /Kacprzak/ i dziadka po mieczu /Kornacki/- i dotyczy głównie parafii Jasionna i Mniszek
Nie podam konkretnych przypadków bo jest ich poprostu zbyt duża ilość .Jeśli twoi mają cos wspólnego z tymi miejscami - pisz na priv
pozdrawiam
Agnieszka Wójcik
G_Wyrzykowski

Sympatyk

Post autor: G_Wyrzykowski »

Witam,
Interesuje mnie nazwisko Wyrzykowski - jakie okolice?

Pozdrawiam.
Grzegorz.
gregorian76

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: gregorian76 »

Milczarek - parafia Srock
Winczewski z okolic Konstantynowa Łódzkiego
Awatar użytkownika
sstudzinska

Sympatyk

Post autor: sstudzinska »

Ja mam w swoim drzewie Blochów - koniec 18 i 19 wiek - Kampinos, Rybitew/Leoncin, Dąbrowa
Pozdrawiam,Sylwia
Gashlug

Sympatyk

Post autor: Gashlug »

Jeśli chodzi o Markowskich z XIX wieku na ziemi radomskiej, to możliwe że moi krewni
Pozdrawiam
Grzegorz
Mariok

Sympatyk

Post autor: Mariok »

Witam,
ja mam Mariannę Głowacką dd. Jagiełło vel Jagielską urodzoną około 1798 (umiera 1838, podają że ma 40lat) c. Jana i Marianny - Marianna Głowacka zmarła w parafii Żelechlinek. Przypuszczam że rodzina Jagiełło wywodzi się z parafii Budziszewice, lub tam tez jest jest duża odnoga.
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”