Witam. Mam ogromna prosbe do osob odwiedzajacych czestochowski Cmentarz Kule. Chodzi mi o zdjecie grobu lekarza (filantropa, spolecznika) Gracjana Pisarzewskiego. Zmarl w 1907 roku. Interesuje mnie bardzo kto jest z nim pochowany dlatego potrzebuje wyrazne zdjecie. Bardzo bym byla wdzieczna za pomoc.
Nigdzie w sieci nie moge znalesc spisu pochowanych na Cm. Kule, ale moze gdzies jest .....
Pozdrawiam.
Elzbieta
Czestochowa - Cmentarz Kule - prosba
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Biogram jest w książce Juliusza Sętowskiego "Cmentarz Kule w Częstochowie. Przewodnik biograficzny". Pdf dostępny za darmo na stronie Towarzystwa Genealogicznego Ziemi Częstochowskiej (trzeba się zarejestrować, aby pobrać).
Na cmentarzu będę 1 listopada, postaram się zrobić zdjęcie, ale nie obiecuję, że w takim dniu zdołam...
Na cmentarzu będę 1 listopada, postaram się zrobić zdjęcie, ale nie obiecuję, że w takim dniu zdołam...
Dziekuje Piotrze za chec pomocy. Ten biogram mam jak i wiele wycinkow z prasy o Gracjanie. Brakuje mi zdjecia grobu bo chodzi mi szczegolnie o jego zone (moze jeszcze jest tam pochowany ktos z rodziny.......) Niestety nie potrafie powiedziec gdzie (i czy!!!!) jest ten grob usytuowany. Z racji tego, ze tyle zrobil jako lekarz dla miasta i mieszkancow Czestochowy mysle, ze grob powinien byc nadal.
Pozdrawiam
Elzbieta
Pozdrawiam
Elzbieta